Palkansaajajärjestö Pardia vaatii puolustusvoimista irtisanottavien työllistämistä valtiolle.

Pääesikunta julkisti tänään puolustusvoimauudistukseen liittyvän henkilöstösuunnitelmansa, jossa irtisanotaan 865 työntekijää. Näistä siviilejä on 735 ja sotilaita 130. Alkuvuonna arvioitiin, että työt päättyisivät 1200:lta.

– Varsinkin nyt, kun irtisanottavien määrä on laskenut aikaisemmasta, on entistä paremmat mahdollisuudet etsiä korvaavia työpaikkoja valtionhallinnosta, Pardian puheenjohtaja Antti Palola sanoi.

Irtisanomisten lisäksi puolustusvoimauudistukseen liittyy lukuisia siirtoja tehtävästä toiseen.

– Vaikeudet siirtyä paikkakunnalta toiselle voivat vielä lisätä entisestään irtisanottavien määrää.

Tulevina vuosina valtiolta on siirtymässä eläkkeelle yli 10 000 henkilöä.

– Näiden lukujen valossa tuhansien puolustusvoimista irtisanottavan työllistymisen valtiolle pitäisi olla mahdollista. Henkilöstömäärän vähentäminen voitaisiin toteuttaa työstä työhön -periaatteella valtionhallinnon sisällä.

Palola painottaa, että puolustusvoimauudistuksessa kaikkia puolustusvoimien henkilöstöryhmiä tulee kohdella tasapuolisesti.

Palkansaajajärjestö Pardian kokonaisjäsenmäärä on 60 000 jäsentä, joista enemmistö työskentelee valtion virastoissa ja laitoksissa sekä merkittävä osa liikelaitoksissa, yrityksissä, yliopistoissa ja Kelassa. Pardia on STTK:n suurimpia jäsenliittoja.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.