Karjalan Sanomat kirjoittaa taruja

Karjalan Sanomissa on artikkeli, jonka nimi on Revansismi Suomessa – totta vai tarua (juttu kokonaan). Itse kirjoitusta voitaisiin pitää hauskana taruna, jossa kerrotaan fiktioita asiasta, josta ei tiedetä mitään. Käsittämättömän jutusta tekee se, että lehti on suoralta kädeltä uskonut suomalaisen, Riidankylväjäksi mainitun, henkilön täysin virheellisiä juttuja, joilla ei ole mitään totuuspohjaa.

Polina Mishinan artikkeli on ristiriitainen. Ingressissä sanotaan, että Karjalan palautusaihe on Suomessa aika suosittu ja sitä on käsitelty kiihkeästi. Kuitenkin tekstissä sanotaan, että ”Noin kymmenen vuotta sitten syntyneet revansistien salaseurat eivät saa laajaa julkisuutta Suomessa. Monet suomalaiset eivät tiedä niistä paljon mitään, useammat poliitikot kieltävät seurojen olemassaolon.”

Suomessa ei ole Karjalan salaseuroja

Ensinnäkin Suomessa ei ole ainuttakaan Karjalan palautukseen liittyvää salaseuraa. Tekstissä mainitaan Pro Karelia. Olisiko salaseuralla 8-kieliset nettisivut, kuten on www.prokarelia.net?

Olisivatko salaseuran johtajat omilla nimillään näkyvillä? Entä olisiko salaseura julkaissut omalla nimellään useita kirjoja? Entä julkaisisiko salaseura omaa 84-sivuista neliväriaikakauslehteä, Karjalan Kuvalehteä?

Puheet salaseuroista ovat vilkkaan mielikuvituksen tuotetta, jolla ei ole todellisuuden kanssa mitään tekemistä.

Suomessa ei ole Karjalan revansistisia seuroja

Onko Suomessa revansistisia salaseuroja palautusasiassa? Ei ole ainuttakaan, ei edes tavallista salaseuraa. Suomessa on tiettävästi yksi henkilö, joka on revansistinen, mutta hän ei kuulu palautusta ajaviin seuroihin.

Ja sitten Suomessa on yksi tohtoriksi opiskellut henkilö, jota Riidankylväjäksi kutsutaan, joka on vahvasti revansistisen henkilö. Tosin se on jäänyt vähän epäselväksi, mistä hän oppinsa on ammentanut, kuka hänen toiminta rahoittaa ja mitkä hänen todelliset motiivinsa riidankylvämisen lisäksi ovat.

Yli 40 % suomalaisista kannattaa palautusta

Melko outoon valoon puheet salaseuroista ja tuntemattomuudesta johtuvat, kun tutkitaan gallup-tuloksia. Jo vuonna 2007 gallupin mukaan 38 % suomalaisista kannatti Karjalan palautusta.

Nyt osuus on yli 40 %. Se on paljon, ei mikään marginaaliryhmä. Kannattaisi tutustua faktoihin.

Poliitikot kieltävät salaseurojen olemassaolon

Polina Mishina on lähes oikeassa siinä, että ”… useammat poliitikot kieltävät seurojen olemassaolon”. Oikea ilmaus on: kaikki poliitikot kieltävät Karjalaan liittyvien salaseurojen olemassaolon. Miten sellaista voisi tukea, mitä ei ole olemassakaan?

Sen sijaan voidaan arvioida, että 100 % ministereistä, 99 % kansanedustajista ja ainakin 4 000 muuta poliitikkoa tietää Suomessa Karjalan palautusta ajavan Pro Karelian. Toki he tietävät yhdistyksen, koska se on avoimesti ja erittäin laajasti reilut kymmenen vuotta kertonut tavoitteistaan.

Venäläispoliitikot tuntevat Pro Karelian

Mielenkiintoista on sekin, että Venäjänkin poliitikot tuntevat Pro Karelian. Esimerkiksi ulkoministeri LavrovDerjabinMarkelov ja eräät muut ovat siitä puhuneet Venäjän televisiossakin – useampaan kertaan.

Vuonna 2005 esimerkiksi NTV ja REN-TV näyttivät asiallisia dokumenttifilmiä, joissa myös Pro Karelia tuli esille. Miten sellainen olisi mahdollista salaseuralle?

Suur-Suomi haaveilijat ovat Venäjällä

Suomessa ei ole juurikaan muita Suur-Suomi haaveilijoita kuin mainittu Riidankylväjä. Hänen eronsa muihin suomalaisiin on se, että hän haluaa ensin liittää Suomen Venäjään ja sen jälkeen muodostaa suuren Karjalan tasavallan.

Suomalaisilla ei tällaisia Suur-Suomi haluja ole. ”Oikeusaktivistiksi” mainitun henkilön puheet ovat ns. puhdasta lööperiä, ilman totuuspohjaa.

Eikö tohtori osaa erottaa Karjaloita toisistaan?

Miksi Riidankylväjäksi mainittu henkilö tahallaan sotkee Karjala-käsitteitä, eikö hän vielä tohtoriksi opiskeltuaankaan ole havainnut, että on ainakin seitsemän eri Karjalaa?

Karjalan tasavalta, jota venäläiset kutsuvat Karjalaksi, on ollut ja on osa Venäjää. Sitä erittäin harvat suomalaiset haluavat ”takaisin”. Eihän sellaista edes voida palauttaa takaisin, joka ei koskaan ole ollut osa Suomea.

Karjalan tasavallan vain eteläisimmät osat, kuten Sortavala, ovat olleet osa Suomea ja luonnollisesti ne alueet tulee palauttaa. Eli Karjalan Kannas ja Laatokan Karjala ovat olleet jo historiallisesti suomalaisten ja suomensukuisten asuttamia alueita – aina jääkauden päättymisestä alkaen.

Neuvostokansalaiset tunkeutuivat 1944 Karjalaan

Venäläiset ovat Laatokan Karjalassa ja Karjalan Kannaksella uusia asujia. He ovat vasta vuonna 1944 muuttaneet sinne. Alueille tulleet ihmiset eivät olleet karjalaisia, vaan heidät oli Stalinin käskystä haalittu eri puolilta Neuvostoliittoa. He edustavat noin 40 eri kansallisuutta.

Jutussa sanotaan, että ”… Suomalaisten revansistien seura nimeltään Pro Karelia on levittänyt kiihotuslehtisiä, joiden mottona oli Pirua ja Ryssää vastaan”. Väite on naurettava, suorastaan koominen. Kyseiden dosentti on taas keksinyt omiaan. Ehkä hän osoittaa, missä Pro Karelian nettisivuilla ko. maininta on? Tai mikä on ko. kiihotuslehtinen.

Dosentin 20-80 – sääntö

Kyseistä henkilöä kuunnellessa kannattaa aina muistaa perussääntö. Hän sitoo noin 20 % puheestaan totuuteen ja kaikki loppu onkin fiktiivistä neuvostoihailua, jolla ei ole mitään todellisuuspohjaa.

Pro Karelia tukee normatiivisuutta

Pro Karelia ei ole revansistinen seura. Se ajaa kansainvälisten lakien ja sopimusten mukaisesti, rauhanomaisesti ja neuvotteluteitse tapahtuvaa Neuvostoliiton Suomelta pakkoluovuttaman koko 45 000 km2 alueen palauttamista – mutta aina win-win –pohjalta.

Kyse on siten Petsamon, Sallan ja Kuusamon itäosien, Laatokan Karjalan, Karjalan Kannaksen ja Suomenlahden neljän ulappasaaren palauttamisesta.

Dosentti, muista neuvostoaggressioita

Ehkä kyseisen dosentin kannattaisi muistella neuvostoaggressioita enemmän kuin suomalaisaggressioita. Aika monen ihmisen mielestä on hupaisaa ajatella, että noin 3.5 miljoonainen kansa, jonka maan pinta-ala oli 377 000 km2 kävisi, 180-miljoonaisen kansan kimppuun, jonka maan pinta-ala oli yli 21 000 000 km2.

Tämän asioihin perehtymättömän dosentin ja artikkelin kirjoittajan kannattaisi perehtyä ensinnäkin Suomen itsenäisyysjulistuksen ratifiointiin ja sitten erityisesti Tarton rauhansopimukseen. Se muuten on ollut ainoa rauhansopimus, joka ei ole ollut väkivaltasopimus.

Sen sijaan esimerkiksi Moskovan välirauhansopimus ja Pariisin rauhansopimus olivat puhtaita väkivaltasopimuksia, joissa Neuvostoliitto määräsi sisällön ja Suomelle jäi vain mahdollisuus allekirjoittaa tai joutua jälleen hyökkäyksen kohteeksi.

Kannattaisi tutustua kansainväliseen lakiin

Kannattaisi myös perehtyä kansainvälisen lain kahteen kohtaan: Pacta sund servanda eli sopimukset on pidettävä ja Rebus sic stantitus eli asioiden niin ollen. Tosin ei kai kansainvälisen lain ymmärtämistä voi oikeussosiologian dosentilta odottaa?

Hyökkäyksillään Neuvostoliitto rikkoi kansainvälisiä sopimuksia, kuten Haagin sopimukset, Sodanvastainen sopimus, Kellog-Briad –sopimus, Atlantin julistus ja Atlantin sopimus sekä sitoutumisensa YK:n peruskirjan ehtoihin 01.01.1942.

NL rikkoi keskinäisiä sopimuksia

Keskinäisistä sopimuksista Neuvostoliitto rikkoi Tarton rauhansopimuksen, Hyökkäämättömyyssopimuksen, sen jatkosopimuksen ja Moskovan rauhansopimuksen. Joten kannattaa miettiä, kumpi osapuoli oikein oli syyllinen.

Aivan merkityksetön ei ole sekään, että juuri Stalinin Neuvostoliitto allekirjoitti 23.08.1939 Hitlerin Saksan kanssa Molotov-Ribbentrop –sopimuksen, jolla he jakoivat Euroopan etupiireihinsä.

Kansainliitto erotti Neuvostoliiton jäsenyydestään sen Suomeen kohdistaneen talvisodan hyökkäyksen vuoksi. Euroopan neuvosto, Euroopan unioni ja ETYJ-järjestö ovat tuominneet totalitarististen kommunistivaltioiden rikokset.

Kannattaako jatkuva valehtelu, Riidankylväjä?

On hieno asia, jos 5 000 avioliittoa tukee rauhanpyrkimyksiä. Miksi silti näillekin ihmisille valehdellaan ja historiaa vääristellään mielin määrin? Eikö kannattaisi pikemminkin ajaa aitoa rauhaa?

Aitoa asioista sopimista? Vai miksi Riidankylväjä hengenheimolaisineen haluaa kylvää riitaa, valehdella historiasta, nostaa riitaa Suomen ja Venäjän välille? Se on kummallista.

Todennäköisesti tämän kirjoituksen jälkeen Uusi Karjala –nuorisojärjestön puheenjohtaja Aleksandr Kalkko uhkaa Pro Karelian nettisivuja kyberhöykkäyksellä, kuten Andrei Starostin teki marras-joulukuussa 2009.

Kannattaako vääriä profeettoja kuunnella?

Kannattaisi kuitenkin ensin tutustua siihen, mikä on totuus ja tehdä vasta sen jälkeen oikeita toimenpiteitä. Fiktiot eivät ole totuutta, ne ovat vilkkaan ja sekaantuneen mielikuvituksen tuotetta.

Riidankylväjän tehtävänä on vain ja ainoastaan riidan ja epäsovun kylväminen Suomen ja Venäjän välille. Se on erittäin virheellinen lähtökohta. Se heikentää Venäjää kohtaan tunnettua luottamusta, mikä entisestään heikentää Venäjän mahdollisuuksia.

Kannattaisi lähteä täydellisesti toisesta näkökulmasta: tosiasioiden tunnustaminen, luottamuksen rakentaminen luottamusta lisäävien toimenpiteiden avulla ja win-win –pohjaisen yhteistyön käynnistämisellä.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi