Aasian ja Euroopan yhteistyöfoorumin parlamentaarikkokokous pidetään Vientianessa Laosissa 2.–5.10.2012. Eduskunnasta kokoukseen osallistuvat kansanedustajat Aila Paloniemi (kesk.) ja Päivi Lipponen (sd.).

Asep-kokous (Asia-Europe Parliamentary Partnership Meeting) edeltää ja pohjustaa Vientianessa marraskuussa pidettävää Aasian ja Euroopan maiden Asem-huippukokousta. Parlamentaarikkojen kokouksen teemana on kestävä kehitys, jota tarkastellaan sekä talouspolitiikan että sosiaalikysymysten ja ympäristön näkökulmasta. Suomen Asep-valtuuskunnan puheenjohtaja Aila Paloniemi pitää kokouksessa puheenvuoron ruokaturvasta.

Suomi isännöi Asep- ja Asem-kokouksia kuusi vuotta sitten. Eduskunta on Asep-yhteistyössä selvästi kokenein EU-maan parlamentti ja ensimmäinen, joka Brysselissä hyväksytyn loppuasiakirjan mukaisesti on huolehtinut toiminnan jatkuvuudesta asettamalla pysyvän valtuuskunnan. Asep-kokous pidettiin Brysselissä vuonna 2010. Kokouksia järjestetään joka toinen vuosi.

Asep-kokoukseen osallistumisen lisäksi Paloniemi ja Lipponen tutustuvat Laosissa Suomen kehitysyhteistyöhankkeisiin. Suomi on tukenut muun muassa metsänhoitohankkeita ja peruskarttojen laatimista Laosista. Suomi on myös mukana hankkeessa, jossa Laosia autetaan ratifioimaan kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia ja viemään niiden velvoitteita kansalliseen lainsäädäntöön.

ASEP VII:n omat sivut: http://www.asep7.gov.la/

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.