Helsingin sataman matkustajamäärä kasvoi myös syyskuussa, jolloin se nousi 800 000 matkustajaan. Kasvua viime vuoteen verrattuna oli 4 %.

Tammi – syyskuun matkustajamäärä kohosi 8,2 miljoonaan, kasvua viime vuoteen verrattuna oli 4 %.

Määrällisesti eniten kasvoi Tallinnan linja, jolla kulki tänä vuonna kolme neljästä matkustajasta. Pietarin linjalla on tänä vuonna liikkunut 300 000 matkustajaa, mikä ylittää viime vuoden tason lähes 60 %.

Tavaraliikenne seuraa Suomen taloustilannetta vuoden edetessä. Tammi – heinäkuussa Helsingin sataman liikennekehitys oli yhtäläinen Suomen satamien yhteenlasketun kehityksen kanssa.

Syyskuussa yksiköidyn tavaraliikenteen määrä oli 800 000 tonnia, lähes 8 % vähemmän kuin vuosi sitten. Tuonti väheni 8 % ja vienti 7 %.

Tammi – syyskuussa yksiköidyn tavaraliikenteen määrä oli 7,5 miljoonaa tonnia, 3 % vähemmän kuin vuosi sitten. Tuontia oli 3,9 miljoonaa tonnia ja vientiä 3,6 miljoonaa tonnia. Tuontia oli 3 % ja vientiä 4 % viimevuotista vähemmän.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.