Euroopan neuvoston parlamentaarinen yleiskokous keskusteli tiistaina 2. lokakuuta vilkkaasti Venäjän demokratiakehityksestä ja ihmisoikeustilanteesta.  Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja Susanna Huovinen (sd.) totesi uskovansa Venäjän myönteiseen kehitykseen.

–        Kuten raportissakin mainitaan, Venäjällä on nyt momentum, jossa venäläiset voivat päättää, mihin suuntaan heidän yhteiskuntansa tulevaisuudessa kehittyy. On olemassa vahvoja merkkejä kansalaisyhteiskunnan noususta ja meidän tulee rohkaista tätä kehitystä, jotta demokratia ja ihmisoikeudet nousevat keskustelussa vahvemmin esiin.

Huovinen rohkaisi Venäjää ja Euroopan neuvostoa rakentavaan vuoropuheluun.

–        Demokratia on prosessi ja meidän kaikkien on oltava valmiita oppimaan toisiltamme. Tämähän juuri on Euroopan neuvoston vahvuus. Kehitetään sitä edelleen yhdessä ja osoitetaan näin kansalaisille, että täällä tekemällämme työllä on vaikutusta demokratian ja ihmisoikeuksien myönteiseen kehitykseen koko maanosamme alueella, hän totesi.

Euroopan neuvoston parlamentaarinen yleiskokous on koolla Ranskan Strasbourgissa 1.–5.10.2012.

Vuonna 1949 perustettu Euroopan neuvosto on maanosan vanhin ja laajin poliittinen yhteistyö- ja ihmisoikeusjärjestö. Jäsenmaiden kansanedustajista koostuva yleiskokous tekee aloitteita ja antaa suosituksia, joiden pohjalta ministerikomitea päättää asioista. Parlamentaariseen yleiskokoukseen osallistuu jäsenet ja varajäsenet yhteen laskien yli 700 kansanedustajaa eri maista.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.