Ylen vaalikone on avautunut perusteellisesti uudistuneena. Uusi vaalikone on aiempaa helppokäyttöisempi ja käyttäjä saa tuloksia jo vastaamisen aikana. Mukana on jo lähes 17 000 ehdokasta.

Kysymyksiä on jokaisesta Suomen kunnasta, jotta eri alueiden kysymykset saavat niille kuuluvan huomion. Myös kansalaiset ovat voineet ehdottaa mieltään askarruttavia aiheita. Lopullisen kyselyn ovat paketoineet Ylen politiikan toimittajat asiantuntijoiden avustuksella. 

Ehdokkaita on pyydetty antamaan kolme kuntavaalivaalilupausta. Ne säilyvät vaalikoneessa ja niihin voi palata myöhemmin ja katsoa, miten lupaukset ovat toteutuneet.

Vaalikoneen kysymykset on jaettu teemoittain. Omia vastauksia pääsee halutessaan muuttamaan aiempaa helpommin ja kokeilemaan, miten vastaukset vaikuttavat tulokseen. Vastauksiaan voi verrata ehdokkaan vastauksiin. 

Ylen vaalikone on ollut vaaleista toiseen yksi netin todellisista suurpalveluista. Viime kuntavaaleissa vuonna 2008 Ylen vaalikonetta käytettiin yli 900 000 kertaa.

Kuntavaalit järjestetään sunnuntaina 28. lokakuuta. 

Ylen vaalikone: yle.fi/vaalikone
Ylen kuntavaalisivut: yle.fi/vaalit

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.