Vuoden 2012 kuntavaaleissa on ehdokkaana yli 500 yrittäjäehdokasta enemmän kuin edellisissä kuntavaaleissa.

– Kannustimme viimeisen vuoden aikana erityisesti jäsenyrittäjiämme lähtemään omaa arvomaailmaansa parhaiten vastaavan puolueen ehdokkaaksi. On todella hienoa, että yrittäjät ovat valmiita kantamaan vastuuta kuntien kehittämisestä, Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala iloitsee. Kujalan mielestä yrittäjä on mitä parhain päättäjä.

– Yrittäjä on tottunut kantamaan vastuuta yrityksestään, työntekijöistään ja taloudesta, mutta ennen kaikkea hänen on jossain vaiheessa uraansa pitänyt uudistaa yrityksensä toimintaa markkinoiden tai kysynnän muuttuessa. Seuraavalla vaalikaudella juuri uudistajia tarvitaan.

Suomen Yrittäjien kuntavaalikiertueella on tullut selväksi, että kunnissa ymmärretään entistä paremmin pk-yrityksien merkitys kuntien elinvoiman takaajana. Myös palvelutuotannon reippaampaan uudistamiseen tuntuu olevan nyt enemmän valmiutta.

– Olemme esittäneet, että esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalveluitten ostopalvelujen määrä tulisi tuplata 20 prosenttiin. Palveluitten ostamisen välineeksi olemme esittäneet mm. palvelusetelien käytön satakertaistamista, Kujala sanoo.

Kokoomuksella suurin määrä yrittäjäehdokkaita, perussuomalaiset kasvattivat eniten

Kokoomus, keskusta, perussuomalaiset, kristillisdemokraatit, vihreät ja vasemmistoliitto kasvattivat yrittäjäehdokkaittensa lukumäärää viime vaaleihin verrattuna. Sdp:llä ja Rkp:llä määrät hieman laskivat.

Yrittäjäehdokkaat jakautuvat eri puolueiden listoille seuraavasti:

– Kokoomus: 1796 ehdokasta, osuus yrittäjäehdokkaista 33 % (vuonna 2008 1683 ehdokasta/osuus 34 %)
– Keskusta: 1689 ehdokasta, 31 % (vuonna 2008 1646/33 %)
– Perussuomalaiset: 760 ehdokasta, 14 % (vuonna 2008 279/6 %)
– Sdp: 374 ehdokasta, 7 % (vuonna 2008 444/9 %)
– Kristillisdemokraatit: 227 ehdokasta, 4 % (vuonna 2008 213/4 %)
– Vihreät: 218 ehdokasta, 4 % (vuonna 2008 202/4 %)
– Vasemmistoliitto: 145 ehdokasta, 3 % (vuonna 2008 132/3 %)
– Rkp: 111 ehdokasta, 2 % (vuonna 2008 138/3 %)
– Muut ryhmät: 164 ehdokasta, 3 % (vuonna 2008 205/4 %)

Tiedot kerättiin ehdokaslistoista ja Suomen Yrittäjien aluejärjestöiltä. Tarkemmat tiedot puolueittain ja aluejärjestöittäin ovat liitteenä.

Katso tiedot yrittäjäjärjestön kunnallisvaalikiertueesta:

http://www.yrittajat.fi/fi-FI/kunnat/vaikuttajakiertue/

Lue Suomen Yrittäjien vaaliohjelma osoitteessa:

http://www.yrittajat.fi/fi-FI/kunnallisvaaliohjelma2012/

www.yrittajat.fi/kunta Valitse vaikuttaja valtuustoon – valitse yrittäjä

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, yli 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö. Jäsenyritysten työllistävä vaikutus on yli puoli miljoonaa henkilöä. Jäsenyrityksistä puolet on yksinyrittäjiä ja puolet työnantajayrityksiä. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu yli 400 paikallisyhdistyksestä, 21 aluejärjestöstä ja 53 toimialajärjestöstä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.