Unohtuiko myssy metroon? Vai jäikö sateenvarjo Suomenlinnan lautalle? HSL:n joukkoliikennevälineisiin kadonneita tavaroita voi kysellä kahdesta eri löytötavaratoimistosta.

Syksyinen vuodenaika näkyy Suomen löytötavarapalvelun ja Suomen löytötavarapisteen tavarapinoissa. Joukkoliikennevälineiden penkeille unohdetaan hanskoja, sateenvarjoja, kaulaliinoja ja pipoja.

Suomen löytötavarapalvelusta Vallilasta voi tiedustella bussiin, raitiovaunuun, metroon, lähijunaan tai Suomenlinnan lautalle jääneitä tavaroita.

Jos omaisuutta on kuitenkin hukattu Kampin linja-autoasemalle tai Nobinan tai Pohjolan Liikenteen busseihin, tiedustelut osoitetaan Kampissa sijaitsevalle Suomen löytötavarapisteelle.

U-linjojen busseihin jääneitä tavaroita voi kysyä kyseisen linjan liikennöitsijältä.

Tiedot liikennöitsijästä löytyvät yksittäisten linjojen aikataulun yhteydestä aikataulukirjasta tai verkkopalvelusta aikatauluhaun kautta.

Iloisia jälleennäkemisiä

Omien tavaroiden perään kannattaa kysellä katoamista seuraavana päivänä klo 16 jälkeen joko paikan päällä toimistolla, netissä tai puhelimitse. Löydöistä, joista omistajan tiedot selviävät, ilmoitetaan automaattisesti.

Löytötavaratoimistoilla todistetaankin päivittäin iloisia jälleennäkemisiä, kun esimerkiksi skeittilauta, mummon kutoma kaulaliina tai rakas pehmolelu löytävät onnellisesti omistajiensa luo.

Tavarat voi noutaa löytötavarapisteeltä itse tai vaihtoehtoisesti tilata postitse, kunhan tuote on selkeästi yksilöitävissä. Samankaltaiset tuotteet, esimerkiksi mustat hanskat, joita tulee kymmeniä päivässä, kannattaa käydä itse tunnistamassa.

Löytötavaroita säilytetään kolme kuukautta, ja niistä peritään maksu.

Jos on kadottanut matkakorttinsa, sitä voi tiedustella katoamista seuraavana arkipäivänä klo 16 jälkeen matkakortin palvelunumerosta (09) 4766 4000 (ma-pe klo 7-19, la-su klo 9-17) tai HSL:n palvelupisteeltä.

Löytötavaratoimistojen yhteystiedot:

Suomen löytötavarapalvelu
Mäkelänkatu 56, Helsinki
Puh. 0600 41006 (1,97 euroa / min. + pvm)
Avoinna ma-pe klo 10-18 ja la klo 10-14
www.loytotavara.net

Suomen löytötavarapiste
Narinkka 3, Kampin keskus, Helsinki
Puh. 0600 04401 (1,67 euroa / min. + pvm)
Avoinna ma-pe 11-18
www.htp-palvelut.com

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.