Energiansäästöviikko alkaa maanantaina

Valtakunnallisella energiansäästöviikolla on tänä vuonna ennätyksellinen osallistujamäärä. Maanantaina 8.10. käynnistyy jo 16. Motivan koordinoima kampanja, johon on jo ennakkoon ilmoittautunut yli 800 yritystä, yhteisöä, kuntaa, koulua ja kuluttajaa. Työ- ja opiskelupaikkojen kautta kampana tavoittaa kymmeniä, tai peräti satoja tuhansia suomalaisia.

Energiansäästöviikko on kampanja, jossa kannatetaan hyvää asiaa ja haastetaan yhteistyökumppaneita, asiakkaita, ystäviä ja naapureita mukaan. Nyt on juuri oikea hetki miettiä, miten itse kukin voi nipistää omasta energiankulutuksestaan varsin helpoillakin toimenpiteillä – kotona, töissä ja liikenteessä.

Organisaatiot kampanjoivat omista lähtökohdistaan

Energiansäästöviikko muodostuu viettäjiensä näköiseksi tapahtumien ja tempausten kautta. Energia- ja materiaalitehokkuuden puolestapuhujana Motiva Oy tarjoaa viettäjille raamit ja tukimateriaaleja teemapäiville sekä viestii valtakunnallisesti kampanjan etenemisestä.

Eri puolilla Suomea järjestetään kymmeniä tilaisuuksia, näyttelyitä ja neuvontatapahtumia, joista kuluttajat voivat saada tietoa energiansäästöstä. Lisäksi viettäjät järjestävät sisäistä energiatehokkuuskoulutusta, ekotehopäiviä, infotilaisuuksia ja näytteyiltä henkilöstölleen.

Tietoa Energiansäästöviikon viettäjistä, uutisista ja tapahtumista kampanjan verkkosivuilla www.energiansäästöviikko.fi/osallistujat

Energiapihejä haasteita koteihin

Tavallinen hyvä arki on myös energiankäytön näkökulmasta fiksua. Energiansäästöviikko suosittelee viettämään perheen kanssa kiireettömän päivän – vaikkapa samoillen sieniretkellä, valmistamalla kiireettä ateria kerralla koko poppoolle ja nauttimalla läheisten seurasta lautapelien tai lueskelun merkeissä. Sama resepti sopii myös kaveriporukalle rennon viikonlopun viettoon.

Astetta haastavampi Sähkötön päivä – onnistuuko se? tsemppaa kotitalouksia kokeilemaan, voiko vapaa-aikaa viettää ilman sähköä. Ideoita vaihtoehtoiseksi ajankuluksi kerätään viikon 41 ajan Energiansäästöviikon Facebook-sivulle.

Energiansäästöviikkoa vietetään joka vuosi viikolla 41. Silloin puheenaiheeksi nostetaan järkevä energiankäyttö töissä, kotona ja liikenteessä. Lisäksi Energiansäästöviikko vinkkaa hyvistä aiheista ja säästövinkeistä ympäri vuoden Facebookissa. Viikkoa koordinoi Motiva.

Energiansäästöviikko verkossa: 
www.energiansäästöviikko.fi ja www.facebook.com/energiansaastoviikko
Seuraa uutisia twitterissä: @MotivanESV

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.