Sveitsiläisen Hollen valmistuttamassa ja Itu Biodyn Oy:n maahantuomassa lastenruoassa ”Holle Bio-Babybrei 3-Korn” on todettu sallitun raja-arvon ylittävä pitoisuus okratoksiini A-hometoksiinia. Tuotteen eränumero on R11171 ja viimeinen käyttöpäivä 25.4.2013. Tuote on valmistettu Saksassa.

Toimijan mukaan tuotetta on ollut markkinoilla 20.4.2012 saakka useilla luontaistuotekaupoilla ja K-ryhmän myymälöillä eri puolella Suomea. Maahantuoja on pyytänyt vähittäismyyjiä vetämään tuotteet markkinoilta. Mikäli kuluttajilla on ko. tuote-erää, pyydetään ne palauttamaan ostopaikkaan tai toimittamaan tyhjä pakkaus osoitteeseen Itu Biodyn Oy, Vellamonkatu 30, 00550 Helsinki.

Lisätietoja: Merja Ekholm/Jaana Riski, Itu Biodyn Oy, p. (09)774 3010.

Asiaa hoitaa Elintarviketurvallisuusvirasto Evirassa
Ylitarkastaja Marika Jestoi, p. 040 487 7798, marika.jestoi at-merkki.gif : 1 kB  evira.fi

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.