Active Nutrition International Oy on vetänyt markkinoilta maahantuomiaan ravintolisiä, jotka on todettu määräystenvastaisiksi Tullilaboratorion tutkimuksissa. Yritys on myynyt tuotteita verkkokaupassaan yksityisille kuluttajille.

Tuotteet ja niissä olleet määräystenvastaisuudet olivat

WNT Sport, Ripped Caps, koodi: 104583, parasta ennen päiväys: 12/2012
Tuote sisältää säteilytettyä ainesta. Ravintolisän säteilyttäminen ei ole sallittua.
Elintarvikkeen joukossa olleista kuivauspusseista puuttuu varoitusmerkinnät.

WNT Sport, Pumped Tabs, koodi: 9111005, parasta ennen päiväys: 01/03
Elintarvikkeen joukossa olleista kuivauspusseista puuttuu varoitusmerkinnät. Pakkausmerkinnöissä ei ole atsoväriltä E 129, alluranpunainen AC, vaadittavaa varoitusmerkintää “voi vaikuttaa haitallisesti lasten aktiivisuustasoon ja heikentää tarkkaavaisuutta”. Lisäksi tuotteesta puuttuvat kaikki suomenkieliset pakkausmerkinnät.

WNT Health, Zink Caps, koodi: F1232101, parasta ennen päiväys: 03/2015
Elintarvikkeen joukossa olleista kuivauspusseista puuttuu varoitusmerkinnät. Kaikki suomenkieliset pakkausmerkinnät puuttuvat.

Ennen mainittu yritys on tavoittanut kaikki asiakkaansa sähköpostitse ja pyytänyt palauttamaan tuotteet yritykselle. Säteilytetty tuote (WNT Sport, Ripped Caps) hävitetään. Muut pakkausmerkinnöiltään virheelliset tuotteet saatetaan kauppakuntoon korjaamalla pakkausmerkinnät määräystenmukaisiksi. Palautuksiin liittyvissä kysymyksissä pyydetään kääntymään tuotetta myyneen yrityksen puoleen.

Asiassa lisätietoja antaa:

Active Nutrition International Oy: Tiina Ollanketo, p. 0443030807

 

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.