Lastensuojelu.infon venäjänkielinen etusivu

Lastensuojelun Keskusliiton lastensuojelu.info -verkkosivusto esittelee suomalaisen lastensuojelun toimintaperiaatteita ja käytäntöjä useilla kielillä, myös venäjäksi.

Lastensuojelu herättää monia kysymyksiä ja pelkojakin, koska lastensuojelusta liikkuu paljon vääriä käsityksiä. Monet lastensuojelun käsitteet ja toimintaperiaatteet ovat vieraita, etenkin toisen kulttuurin edustajalle. Tätä tilannetta selkeyttämään Lastensuojelun Keskusliitto julkaisi viime vuonna lastensuojelu.info -sivuston, joka esittelee suomalaisen lastensuojelun toimintaperiaatteita, sen perusteita ja lainsäädäntöä.

Venäjällä esiintyneet kohut suomalaisen lastensuojelun toimintakäytännöistä osoittavat, että venäjänkieliselle informaatiolle suomalaisesta lastensuojelusta, lainsäädännöstä ja lastensuojelun toimintaperiaatteista on tarvetta. Huhut, ennakkoluulot ja väärinkäsitykset ottavat helposti vallan, jos oikeaa ja omankielistä tietoa ei ole saatavilla.

Lastensuojelu.info -sivustoa käytetään paljon käytännön asiakastilanteissa ja se on saanut hyvän vastaanoton.

Tällä hetkellä verkkopalvelun kielet ovat suomi, englanti, venäjä, ruotsi, ranska, somali, arabia, persia (farsi) ja kurdi (sorani). Lisäksi sivustolla on selkokielinen versio. Palvelun kielivalikoimaa laajennetaan tarpeen mukaan. Koko sisältö on kuunneltavissa myös ääni-tiedostoina.

Tutustu tarkemmin: www.lastensuojelu.info

Lastensuojelun Keskusliitto on vuonna 1937 perustettu lastensuojelualan kattojärjestö, joka ajaa lapsen etua, vaikuttaa yhdessä jäseniensä kanssa lapsia koskevaan päätöksentekoon ja yhdistää eri tahojen asiantuntemuksen. Liiton jäseninä on 93 järjestöä ja 36 kuntaa tai kuntayhtymää. Tänä vuonna vietetään keskusliiton 75-vuotisjuhlavuotta. Lisätietoja: www.lskl.fi

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.