Voimakkaat sateet näkyvät nyt jo myös Kyrönjoen alaosalla. Skatilan mitta-asemalla Mustasaaressa virtaama lauantaina 6.10. illansuussa oli yli 380 m3/s. Tämä on kevättulvaa lukuun ottamatta suurin virtaama 100-vuotisella havaintojaksolla. Skatilan virtaaman ennustetaan lähipäivinä vielä kasvavan. Tulvahuipuksi ennustetaan noin 500 m3/s.

Kauhajoen virtaama on tällä hetkellä noin 140 m3/s, joka vastaa kerran 100 vuodessa toistuvaa tulvaa. Jalasjoen virtaama (88 m3/s) vastaa noin kerran 20 vuodessa toistuvaa tulvaa.

Kyrönjoella Rintalan ja Tieksin pengerrysalueiden tulvaluukut ovat nyt täysin auki. Tämä on ensimmäinen kerta sinä aikana kun Kyrönjoen pengerrysalueet ovat olleet valmiina. Useita satoja hehtaareita on nyt penkereiden takana tulvan alla. Lisäksi penkereitä on paikoin vahvistettu, jotta tulvavesi pysyy penkereiden takana.

Tekojärvet ovat edelleen erittäin täynnä. Parhaillaan avataan Pitkämön tekoaltaan tulvajuoksutuskynnystä, jotta järven vedenpinta saataisiin laskemaan.

Lapväärtin–Isojoen, Närpiönjoen ja Teuvanjoen virtaamat ovat edelleen kasvaneet. Lapväärtinjoen Peruksen asemalla virtaama on nyt lauantai-iltana noin 170 m3/s, joka vastaa kerran 100 vuodessa toistuvaa tulvaa. Tämä on suurin virtaama vuodesta 1980 alkavalla havaintojaksolla.

Ennusteiden mukaan sateet tulevat ainakin osittain jatkumaan yön sekä huomisen päivän aikana. Tästä johtuen poikkeuksellinen tulvatilanne tulee jatkumaan ainakin maanantaihin.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.