Helsingin vanhin perinnetapahtuma Silakkamarkkinat alkaa 270.  kerran sunnuntaina 7.10. Kauppatorilla. Helsingin Kauppatorin täyttävät taas kalastajien alukset ja myyntikojut. Satamajohtaja Kimmo Mäki avaa markkinat klo 11.00.

Tämän vuoden markkinoille tulee 22 kalastajavenettä ja kalamökkeihin 21 kalastajaa. Markkinoilla on myynnissä 14 230 kiloa maustekalaa ja  12 720 kiloa muita silakkatuotteita.

Helsingin Sataman pääkonttorissa, Satamatalossa, pidettiin lauantaina 6.10. Silakkamarkkinoiden venepaikkojen arvontatilaisuus. Perinteisesti silakkamarkkinoiden paras myyntipaikka, “ykköspaikka”, on Kolera-altaan Kauppatorin puoleinen kulmaus. Sen voitti tänä vuonna Kurt Åkerfelt Isabella aluksellaan.

Avajaissunnuntain ohjelmassa on mm. musiikkia, silakanfileointikilpailua ja kauneimman kalastajaveneen valinta. Päivän lopuksi klo 16.00 arvovaltainen raati palkitsee Kauppatorin lavalla Vuoden maustekalan ja Vuoden silakkayllätyksen.

Silakkamarkkinat ovat avoinna 7.-13.10. sunnuntaista perjantaihin klo 7-19 ja lauantaina klo 7-15.

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.