Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne kommentoi ministeri Jan Vapaavuoren vetoomusta sairausajan karenssista Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa tänään 7.10.2012.

Pron Rinne: Vapaavuori lietsoo työmarkkinoille eripuraa

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne suosittelee, että, maan hallituksen ministerit keskittyisivät voimassa olevassa raamiratkaisussa hallitusta velvoittavan kolmen päivän koulutusvapaan toteuttamiseen.

–        Ministeri Jan Vapaavuoren kannattaisi muiden ministerien kanssa toteuttaa pikaisesti vuosi sitten raamineuvotteluissa sovittu palkansaajan oikeus kolmen päivän koulutusvapaaseen. Ei ole mitään järkeä vaatia työmarkkinapöytään uusia elementtejä, kun sovittujakaan asioita hallitus ei saa toteutettua, Rinne sanoo.

Ministeri Jan Vapaavuori on tänään (7.10.) Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa vedonnut työmarkkinaosapuoliin sairausajan karenssin puolesta.

–        Vapaavuorenkin kannattaa keskittyä raamiratkaisuun liittyvien hallituksen velvoitteiden täyttämiseen eikä lietsoa enää lisää eripuraa omilla sooloiluilla, Rinne toivoo.

Vuoden 2011 raamineuvotteluissa työmarkkinakeskusjärjestöt ja maan hallitus sopivat, että palkansaajat saavat oikeuden kolmen päivän koulutusvapaaseen. Koulutusvapaan toteuttamisesta 2013 alussa on neuvoteltu koko kuluva vuosi ilman tulosta. Työministeri Lauri Ihalainen on ilmoittanut toteuttavansa koulutusvapaan lailla, mutta asian eteneminen näyttää takkuavan myös hallituksen sisällä.

–        Pro lähti raamisopimukseen mukaan, koska pidimme kolmen päivän koulutusvapaata palkansaajille tärkeänä edistysaskeleena ammatillisen osaamisen päivittämisessä työn ohessa. Hallituksen ja sen yksittäisten ministerien kannattaa vakavasti keskittyä koulutusvapaan toteuttamiseen, muuten ainakin Pron luottamus hallitukseen sopimusosapuolena horjuu. Jatkossa meitä eivät kiinnosta sellaiset sopimusratkaisut ja sopijakumppanit, jotka pettävät oman osuutensa sopimuksista, Rinne arvioi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.