8.10.2012 klo 13.30

Kyrönjoen vedenpinta on laskenut Ilmajoella Nikkolan mittausasemalla tulvarajan 40,00 tasolle maanantaina puolilta päivin. Tulvavesien pumppausta pengerrysalueelle ryhdytään vähentämään. Rintalan ja Tieksin pengerrysalueiden pumppausta on jo osin pienennetty ja pumppausta vähennetään jatkossa vähitellen kaikilla pengerrysalueilla.

Pengerrysalueella on tällä hetkellä laajoja tulvajärviä. Rintalan pengerrysalueella on tulvaveden alla karkean arvion mukaan noin tuhat hehtaaria, Tieksissä noin 500 hehtaaria ja Halkosaaressa useita satoja hehtaareja peltoa. Tulvajärven pituus Rintalassa on noin 10 km ja Tieksissä noin 5 km. Vettä aletaan poistaa pumppaamalla tulvajärvistä aikaisintaan huomenna tiistaina.

Kyrönjoen alaosalla Skatilassa vedenpinta on maanantaina pysynyt tasaisena.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi