Manuela Bosco. Kuva: Matti Rajala

Näyttelijä, kirjailija Manuela Bosco saa Suomen Mielenterveysseuran vuoden 2012 Valtakunnallisen mielenterveyspalkinnon.

Manuela Bosco on aiempi huippu-urheilija, joka kohdisti koko intohimonsa aitajuoksuun. Monien paineiden kasaantuessa elämä kriisiytyi ja romahti, eikä hän enää nähnyt ulospääsyä vaikeuksien kierteestä. Elämä kuitenkin voitti itsemurhayrityksen jälkeen.

Huippu-urheilijan ura on nyt takana. Manuela Bosco valmistui näyttelijäksi 2009. Omista elämänkokemuksista kertova esikoisteos Ylitys ilmestyi viime vuonna.

Manuela Bosco on puhunut avoimesti elämänsä kriisivaiheista ja ongelmista selviytymisestä. Rohkealla avoimuudellaan ja omalla esimerkillään hän luo toivoa ja kannustaa elämän vaikeuksien kanssa kamppailevia: rankoistakin vaikeuksista voi selviytyä, aina löytyy uusi alku ja tie kohti parempaa.

Valtakunnallinen mielenterveyspalkinto luovutetaan Manuela Boscolle 10.10. kello 13.45 Maailman mielenterveyspäivän tapahtumassa Helsingissä Kirjasto Kympissä, Elielinaukio 2G. Palkinnon luovuttaa Mielenterveysseuran toiminnanjohtaja Marita Ruohonen.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.