SEA LIFE Helsingin vastaanottama kuningasboa Maija on löytänyt uuden kodin. Koditon boa päätyi SEA LIFEn huomaan hieman yllättäen, kun viranomaiset pyysivät sille hätäsijoituspaikkaa. Ilman väliaikaista turvapaikkaa Maijaa olisi saattanut kohdata ikävä loppu. Edellisiltä omistajiltaan Maija takavarikoitiin eläinsuojelullisista syistä.

Uutinen kodittomasta kaksimetrisestä boasta lähti nopeasti kiertämään Internetin välityksellä. SEA LIFEn henkilökunta on positiivisesti yllättynyt, kuinka monet olisivat olleet valmiita adoptoimaan Maijan. Yhteydenottaja tulvi kaikkialta Suomesta, ja eläinystävät vauvasta vaariin tarjoutuivat boan uusiksi omistajiksi.

Maijalle sopivimmilta tuntuva koti löytyi lopulta Tampereelta. Tampereella Maijaa odottaa käärmeisiin perehtynyt koti ja innokkaat hoitajat. Maijaa varten valmistuu parhaillaan luksusmitoitettu terraario, jossa se saa asustella yksin kotinsa kuningattarena. Koska käärmeet eivät ole laumaeläimiä, etsittiin Maijalle ensisijaisesti kotia jossa se saisi kuntoutua hiljalleen omassa rauhassaan.

Maijalle tarjottiin jopa kuljetusta lajin kotosijoille Etelä-Amerikkaan. Jalo idea ei valitettavasti ollut toteutuskelpoinen, sillä kuningasboan kuljettaminen maasta toiseen ei ole aivan yksinkertaista: uhanalaisten lajien tuontia, vientiä, kauppaa ja hallussapitoa säädellään kansainvälisellä CITES-sopimuksella. Sen tarkoituksena on estää uhanalaisiin lajeihin liittyvä salakauppa. Lisäksi on syytä muistaa, että kaikki kotioloissa pidettävät kuningasboat ovat terraario-oloissa syntyneitä lemmikkieläimiä, eivät omin voimin selviytyviä villieläimiä.

Uuden kodin etsinnässä auttaneesta Herpille koti -ringistä (HeKo-rinki) kerrotaan, että Maija on puolen vuoden sisällä kolmas ringin apua tarvitseva kuningasboa. HeKo-ringin tarkoituksena on löytää uusia koteja terraarioeläimille, jotka ovat syystä tai toisesta kodittomia tai lopetusuhan alla. HeKo-rinki toivookin, että mahdollisimman moni Maijalle apua tarjonneista ilmoittautuisi HeKo-rinkiin vapaaehtoiseksi sijoituskodiksi. Näin apu löytyy helposti myös seuraavien kodittomien matelijoiden kohdalla.

Linkit:

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.