Suomen Kotijäätelö käy tuotteiden myynnistä vastaavien franchising-yrittäjien kanssa parhaillaan neuvotteluja liiketoiminnan tulevasta rakenteesta Suomessa.

Neuvottelujen taustalla on se, että Kotijäätelö ei ole saavuttanut taloudellisia tavoitteitaan viime vuosina Suomessa. Kotijäätelön tuotteiden myynti Suomessa on vähentynyt merkittävästi viime vuosina. Näin ollen liiketoiminnan jatkaminen nykyisessä muodossa ei ole taloudellisesti kestävä ratkaisu.

Neuvotteluissa franchising-yrittäjien kanssa on tullut esille vaihtoehto, jonka myötä kuluttajien olisi edelleen mahdollista nauttia Kotijäätelön tuotteista Suomessa. Muut vaihtoehdot neuvotteluissa ovat joko lopettaa liiketoiminta osassa Suomea tai lopettaa liiketoiminta kokonaan Suomessa. Tiedotamme lisää neuvotteluiden kulusta niin pian kuin mahdollista.

Käynnissä olevat neuvottelut koskevat vain Suomen Kotijäätelöä. Niillä ei ole tekemistä Nestlén muun liiketoiminnan kanssa tai Kotijäätelö-ryhmän muiden pohjoismaisten yksiköiden kanssa.

Suomen Kotijäätelö on Suomen Nestlén tytäryhtiö. Se toimii osana pohjoismaista Hjem-IS-ryhmää. Tuotteiden myynnistä vastaavat franchising-yrittäjät, joita Suomessa on yhdeksän. Suomessa franchising-yrittäjät työllistävät sesongista riippuen noin 70-150 henkilöä. Kesäisin Suomessa toimii noin 80 jäätelöautoa eri puolilla Suomea ja talvisin noin 50. Kotijäätelö aloitti toiminnan Suomessa vuonna 1993.

Hjem-IS-ryhmä toimii Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Hjem-IS ryhmän jäätelöautoja toimii noin 420 eri puolilla pohjoismaita.

Nestléstä

Nestlé on maailman johtava ravitsemukseen, terveyteen ja hyvinvointiin keskittyvä yritys, jonka maailmanlaajuinen liikevaihto on noin 70 miljardia euroa. Nestlé työllistää yli 328 000 ihmistä 461 tehtaalla ja toimistoissaan ympäri maailman. Suomessa työskentelee noin 450 elintarvikealan ammattilaista tehtaillamme Turussa, Turengissa ja Juuassa sekä pääkonttorillamme Espoossa. Nestléllä on vahva valikoima ruoka- ja juomabrändejä, kuten lastenruoat, kahvi, murot, jäätelö, lemmikkituotteet ja makeiset. Nestlé Tanska, Suomi, Norja ja Ruotsi toimivat yhdessä toiminnallisena yksikkönä, Nestlé Nordenina, joka työllistää noin 1 700 ihmistä ja jonka liikevaihto on noin 800 miljoonaa euroa. 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.