Kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) on valittu Suomen edustajaksi Arktisen parlamentaarikkokonferenssin pysyvään komiteaan. Pysyvä komitea johtaa parlamentaarikkokonferenssin työtä joka toinen vuosi järjestettävien yleiskokousten välillä. Pysyvä komitea kokoontuu seuraavan kerran Inarissa 12.–14.11.2012.

Ojala-Niemelä korvaa tehtävässä kansanedustaja Hanna Mäntylän (ps.), joka aikataulusyiden takia toivoi vapautusta komitean jäsenyydestä. Mäntylä jatkaa Arktisen parlamentaarikkokonferenssin Suomen valtuuskunnan puheenjohtajana. Ojala-Niemelä on valtuuskunnan ensimmäinen varapuheenjohtaja.

Valtuuskunnan muut jäsenet ovat Mirja Vehkaperä (kesk.), joka toimii valtuuskunnan toisena varapuheenjohtajana ja sijaistaa tarvittaessa Ojala-Niemelää Arktisessa komiteassa sekä kansanedustajat Heikki Autto (kok.), Esko Kurvinen (kok.) sekä Jouko Skinnari (sd.)

Arktisen alueen yhteistyön tarkoituksena on parantaa alueen sekä siellä elävien alkuperäiskansojen ja muiden asukkaiden elinolosuhteita ja asemaa. Arktiseen parlamentaarikkokonferenssiin osallistuu kansanedustajia kahdeksasta kansallisesta parlamentista (Pohjoismaista, Kanadasta, Venäjältä ja Yhdysvalloista) sekä Euroopan parlamentista.

Marraskuussa Inarissa järjestettävä pysyvän komitean kokous antaa Suomen valtuuskunnalle tilaisuuden esitellä Suomen arktista politiikkaa, saamelaiskulttuuria sekä Arktisen keskuksen pyrkimyksiä saada EU:n arktinen tiedotustoimisto Rovaniemelle. Kokoukseen osallistuu noin kolmekymmentä kansanedustajaa ja virkamiestä arktisen alueen maista ja Euroopan parlamentista. Kokous pidetään uudessa saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa ja osanottajat tutustuvat muun muassa saamelaismuseo Siidaan.

Arktisen parlamentaarikkokonferenssin kotisivu:

http://www.arcticparl.org/

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.