Punainen Risti tarjoaa joulua varten vaihtoehdon, joka ilahduttaa sen saajaa ja auttaa samalla muita. Merkkiteko on lahjoitus joko Suomen Punaisen Ristin kotimaan toimintaan tai katastrofirahastoon.Merkkiteolla voi tukea kotimaan työtä, halutessaan esimerkiksi ystävätoimintaa tai nuorten turvataloja. Katastrofirahastoa tukevan Merkkiteon antaja voi valita, haluaako hän antaa esimerkiksi puuroa koko kylälle vai pienen palan kenttäsairaalaa.

– Vaikka jouluna satsataan itseen ja omaan lähipiiriin, selvästi ihmiset haluavat muistaa myös heikommassa asemassa olevia. Merkkitekoja annetaan vuosi vuodelta enemmän, sanoo Punaisen Ristin markkinointisuunnittelija Jessica von Bonsdorff.

Merkkiteosta lahjoittaja saa todistuksen sähköpostiin ja halutessaan kortin postitse. Merkkitekojen vaihtoehdot löytyvät osoitteesta punaisenristinkauppa.fi. Punaisen Ristin kaupasta voi lahjaksi hankkia esimerkiksi:

Puuroateria 10 e

Kymmenellä eurolla saa 30 kg vehnä- tai maissijauhoa nälänhädästä kärsiville ihmisille. Nälänhädän kohdatessa Punaisen Ristin apu keskittyy ruuan jakelun, puhtaan veden ja perusterveydenhuollon järjestämiseen. Tällä Merkkiteolla voi hankkia puuroaterian kokonaiselle pienelle kylälle.

Äitiyspakkaus 17 e

17 eurolla saa äitiyspakkauksen katastrofin keskellä synnyttävälle äidille. Äitiyspakkauksia jaetaan Punaisen Ristin klinikoilla, mikä kannustaa äitiä lähtemään klinikalle synnyttämään pienentäen samalla merkittävästi lapsi- ja äitikuolleisuutta. Tällä Merkkiteolla annat lapselle turvallisemman alun elämälle.

Tukea nuorille kotimaassa 25 e

Punaisen Ristin turvatalot viidellä paikkakunnalla Suomessa tarjoavat apua 12–19-vuotiaille nuorille, joilla on pieniä tai suurempia huolenaiheita elämässään. Nuorten turvatalojen palvelut ovat nuorille ja perheille ilmaisia. Tällä Merkkiteolla olet mukana tukemassa Nuorten turvatalojen toimintaa.

Punaisen Ristin verkkokaupasta voi ostaa Merkkituotteita

Punaisen Ristin tuotemerkillä varustetut Merkkituotteet ovat hyviä joululahjavaihtoehtoja. Valikoimassa on muun muassa lahjatavaroita, ensiapu- ja turvatuotteita kuten ensiapulaukkuja sekä iso valikoima joulukortteja. Merkkituotteiden myyntituotto käytetään Punaisen Ristin työhön kotimaassa.

Merkkituotteita ja Merkkitekoja voi ostaa osoitteesta www.punaisenristinkauppa.fi.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi