Volyymit kaakkoon ja lempi leiskumaan

Spotify tutki makuuhuonemusiikin salat

Spotify teetti tutkimuksen musiikin vaikutuksesta romanttisiin tilanteisiin. Sen mukaan:

  • Yli 40% ihmisistä sanoo, että musiikin kuuntelu on kiihottavampaa kuin kosketus seksin aikana
  • Paras musiikki makuuhuoneessa on Dirty Dancing -soundtrack
  • Marvin Gaye’n Sexual Healing äänestettiin parhaaksi biisiksi ’tunnelmaan pääsemiseen’
 • Queenin Bohemian Rhapsody äänestettiin “parempaa kuin seksi” -kategorian ykkösbiisiksi

Spotifyn teettämä uusi tutkimus paljastaa musiikin merkityksen rakkauselämäämme. Yhteistyössä Lontoon Goldsmithin yliopiston musiikkipsykologi Daniel Müllensiefen kanssa toteutetussa tutkimuksessa selvitettiin musiikin yhteyttä romantiikkaan javiettelyyn.

Tutkimus osoitti, että menestykseen makuuhuoneessa vaikuttaa enemmän se, mitä soittolistallasi on kuin mitä vaatteidesi alla on. Yli 40% ihmisistä koki, että seksin aikana kuunneltu musiikki oli todennäköisesti kiihottavampaa kuin kumppanin kosketus.

Tohtori Müllensiefen kommentoi tuloksia: “Ei oikeastaan ole yllättävää, että niin monet vastaajat väittivät musiikin kiihottavan heitä makuuhuoneessa. Neuro-tieteellisen tutkimuksen perusteella tiedämme, että musiikki voi aktivoida samoja mielihyväkeskuksia aivoissa, jotka myösvastaavat konkreettisempiin palkintoihin, kuten ruokaan, lääkkeisiin tai jopa seksiin.”

Tutkimuksessa paljastui myös, että kiihottavin rakastelun aikana soitettava musiikki tulee 80-luvun klassikkoelokuva Dirty Dancing -soundtrackilta. Legendaariselta levyltä löytyy suosittuja hittejä jopa itsensä leffan päätähden Patrick Swayzen laulamana. Soundtrack äänestettiin sänkytouhumusiikin ykköseksi, mielenkiintoisesti sekä miesten että naisten mielestä. Marvin Gaye’n Sexual Healing sijoittui toiseksi ja kolmosena listalla oli yllättäen Ravelin Bolero.

Spotifyn ”Tiede musiikin takana” -tutkimus paljasti Top-20 kappaleet, joilla virittäytyä tunnelmaan, ja suosituimpien biisien takana näyttää olevan musiikin legenda Marvin Gaye. Legendaarinen kappale Sexual Healing äänestettiin ykköseksi ja Let’s get it on sijoittui toiseksi. Barry White seurasi tiiviisti kolmannella sijalla, ja vastaajat kertoivatkin minkä tahansa hänen kappaleista käynnistävän oikean tunnelman.

“Tutkimus paljasti, että parhailla viettelykappaleilla on samanlaisia ominaisuuksia, kuten suurempi dynaaminen ääniala, enemmän korkean rintaäänen käyttöä, karheutta ja vähemmän vibratoa lauluäänessä. Nämä erityiset ominaisuudet ovat myös vahvasti nähtävissä Marvin Gaye’nkappaleissa Sexual Healing ja Let’s Get It On,” Daniel Müllensiefen toteaa.

Tutkimuksessa selvitettiin myös biisit, jotka ovat vastaajien mielestä jopa ”parempaa kuin seksi”. Kolmasosa vastaajista ilmoitti tämän kategorian ykkössuosikiksi Queenin Bohemian Rhapsody. Kings of Leonin Sex on Fire tuli toiselle sijalle ja kolmanneksi suosituin oli Robbie Williamsin 90-luvun balladi Angels.

Angela Watts, Spotifyn kansainvälisestä viestinnästä kommentoi tuloksia: ” Spotify tarjoaa käyttäjilleen päivittäisen elämän soundtrackin – missä vain, milloin vain. Tutkimus paljastaa, että musiikilla on erityisen suuri merkitys myös rakkauselämässämme. Tiedämme nyt, että Marvin Gaye‘n musiikki on ratkaisu kumppanin viettelyyn makuuhuoneessa. Ja jos sinulla ei ole kumppania, voimme lämpimästi suositella Queenin Bohemian Rhapsodya, joka on virallisesti “parempaa kuin seksi!”

Iso-Britanniassa toteutettuun tutkimukseen osallistui 2000 vastaajaa tasaisella ikäjakaumalla 18-91 vuotta.

Spotify on luonut tutkimustulosten perusteella romanttisia soittolistoja, jotka voidaan helposti linkittää kuunneltaviksi uutisiin, blogiteksteihin ja sosiaaliseen mediaan käyttämällä seuraavia linkkejä. Biisilistaukset tiedoksi alla. Soittolistan kaikki kappaleet ovat kuunneltavissa Spotifyn laajassa musiikkivalikoimassa.

Top 20 ”Parempaa kuin seksi”:

 1. Queen- Bohemian Rhapsody
 2. Kings of Leon – Sex On Fire
 3. Robbie Williams– Angels
 4. Meatloaf– Bat Out Of Hell
 5. Bon Jovi– Living On A Prayer
 6. Celine Dion– My Heart Will Go On
 7. Adele– Set Fire To The Rain
 8. Black Lace– Agadoo
 9. Pink Floyd– Comfortably Numb
 10. Queen– Don`t Stop Me Now
 11. Queen– I Want To Break Free
 12. Faithless– Insomnia
 13. Bruno Mars– Just The Way You Are
 14. The Killers– Mr Brightside
 15. Guns`N`Roses– Paradise City
 16. Coldplay– Viva La Vida
 17. Queen– Who Wants To Live Forever
 18. Elton John – Your Song
 19. Luther Vandross – Anything
 20. Bruce Springsteen – Born In The USA or Born To Run

Top 20 ”Romanttinen illallinen”:

 1. Marvin Gaye– Lets Get It On
 2. Chris Deburgh- Lady In Red
 3. Marvin Gaye- Sexual Healing
 4. Eric Clapton- Wonderful Tonight
 5. Andy Williams- Moon River
 6. Elvis Presley- Love Me Tender
 7. Celine Dion- My Heart Will Go On
 8. Robbie Williams- Angels
 9. George Michael- Carless Whisper
 10. Whitney Houston- I Will Always Love You
 11. Lionel Richie- Three Times A Lady
 12. Adele- Someone Like You
 13. Savage Garden- Truly Madly Deeply
 14. Al Green- Lets Stay Together
 15. Aerosmith- Don`t Wanna Miss A Thing
 16. Spandau Ballet- True
 17. John Denver- Annie`s Song
 18. James Blunt- Beautiful
 19. Ravel- Bolero
 20. Righteous Brothers – Unchained Melody

Top 20 ”Flirtti tanssilattialla”:

 1. Abba- Dancing Queen
 2. Chris Deburgh- Lady In Red
 3. IMFAO- Sexy and I know It
 4. Dirty Dancing- Anything From The Soundtrack
 5. Rod Stewart- Do You Think I`m Sexy
 6. Hot Chocolate- Sexy Thing
 7. Pussycat Dolls- Don’t Cha
 8. Kings of Leon- Sex On Fire
 9. Maroon 5- Moves Like Jagger
 10. Tom Jones –Sex Bomb
 11. Christina Aguilera- Dirty
 12. Marvin Gaye- Sexual Healing
 13. Justin Timberlake- Sexy Back
 14. Nelly – Hot In Here
 15. Arctic Monkeys- I Bet You Look Good On The Dance floor
 16. Right Said Fred- I`m Too Sexy
 17. Bee Gees- Night Fever
 18. Marvin Gaye- Let’s Get It On
 19. Sophie Ellis Bextor- Murder On The Dance floor
 20. Beyonce- Single Ladies

Top 20 ”Virittäydy tunnelmaan”:

 1. Marvin Gaye – Sexual Healing
 2. Marvin Gaye – Let’s Get It On
 3. Barry White – Anything
 4. Serge Gainsbourg- Je T`aime
 5. Kings of Leon – Sex on Fire
 6. Hot Chocolate- You Sexy Thing
 7. Ravel – Bolero
 8. Boyz To Men– I`ll Make Love To You
 9. Chris De Burgh – Lady in Red
 10. R Kelly– Bump & Grind
 11. Whitney Houston– I will Always Love You
 12. Robbie Williams– Angels
 13. Elvis Presley– Love Me Tender
 14. Frankie Goes to Hollywood – Relax
 15. Donna Summer– I Feel Love
 16. Adele– Make You Feel My Love
 17. Andy Williams– Moon River
 18. IMFAO– Sexy And I Know It
 19. Adele– Someone Like You
 20. Lionel Richie – Anything

Top 20 ”Rakastelumusiikki”:

 1. Dirty Dancing- Anything from the soundtrack
 2. Marvin Gaye- Sexual Healing
 3. Ravel – Bolero
 4. Berlin– Take My Breath Away
 5. Barry White- Anything from his collection
 6. Marvin Gaye- Let’s Get It On
 7. Righteous Brothers- Unchained Melody
 8. Celine Dion- Titanic Soundtrack / My Heart Will Go On
 9. Serge Gainsbourg- Je T`aime
 10. Whitney Houston- I Will Always Love you
 11. Aerosmith- Don`t Want To Miss A Thing
 12. Kings Of Leon- Sex On Fire
 13. Rodgers & Hammerstein- Sound of Music
 14. Tchaikovsky – 1812 Overture
 15. Grease- Grease soundtrack
 16. Donna Summer- I Feel Love
 17. Boys To Men- I’ll Make Love To You
 18. ABBA- Mama Mia
 19. Tom Jones – Sex Bomb
 20. Star Wars –Anything form the soundtrack

Tohtori Müllensiefen

Tohtori Daniel Müllensiefen toimii ohjaajana kurssilla ”Music, Mind and Brain” ja opettaa Lontoossa Goldsmithin yliopistossa psykologian laitoksella. Lisäksi hän toimii tutkijana lontoolaisessa mainostoimistossa adam&eveDDB. Lisätietoja kurssista: http://www.gold.ac.uk/pg/msc-music-mind-brain/

Kappaleiden upottaminen verkossa

Voit upottaa kappaleita verkkosivuille käyttämällä Spotifyn Play Button -toimintoa. Jos tarvitset apua kappaleiden, albumeiden tai soittolistojen upottamisessa, seuraa helppoja ohjeita Spotifyn blogista, täällä. Tai ota yhteyttä tekniseen tukeemme.

Spotify

Spotify on palkittu digitaalisen musiikin palvelu, jonka kautta voi kuunnella yli 18 miljoonaa kappaletta (musiikkikirjaston koko vaihtelee maittain). Unelmanamme on tuoda kaikki maailman musiikki kaikkien saataville – nopeasti, ajasta ja paikasta riippumatta. Spotifyn avulla musiikin löytäminen, järjestäminen ja jakaminen ystävien kesken on entistä helpompaa.

Spotify on tällä hetkellä saatavilla 15 maassa: Yhdysvallat, Iso-­?Britannia, Ruotsi, Suomi, Norja, Tanska, Ranska, Saksa, Sveitsi, Itävalta, Belgia, Hollanti, Espanja, Australia ja Uusi-­Seelanti. Palvelulla on yli 10 miljoonaa aktiivista käyttäjää ja yli 3 miljoonaa maksavaa tilaajaa. www.spotify.com

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.