Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta vierailee New Yorkissa, Washingtonissa ja Philadelphiassa 31.10.–7.11.2012. Ulko- ja turvallisuuspoliittisten aiheiden sekä YK-tapaamisten lisäksi valiokunta seuraa Yhdysvaltojen presidentin- ja kongressivaalien loppusuoran vaalikampanjointia.

Valiokunta keskustelee ulko- ja puolustusministeriön sekä tutkimuslaitosten edustajien kanssa muun muassa Lähi-idän tilanteesta, Afganistanista, Afrikan konflikteista, transatlanttisista suhteista ja Naton kumppanuuksista.

YK:ssa analysoidaan muun muassa, miksi Suomea ei valittu turvallisuusneuvoston jäseneksi. YK:n ajankohtaisista kysymyksistä tulevat esille kriisit Lähi-idässä ja Afrikassa, konfliktien ennaltaehkäisy ja rauhanturvaaminen, naisten ja lasten aseman parantaminen sekä vuosituhattavoitteiden toteutuminen ja uudet kestävä kehityksen tavoitteet.

Valiokunta tutustuu vaalitilanteeseen ja kampanjointiin Delawaren, Pennsylvanian ja Virginian osavaltiossa ja vierailee Wilmingtonissa, missä ensi keväänä juhlitaan suomalaisten ja ruotsalaisten saapumista laivalla Pohjois-Amerikkaan 375 vuotta sitten.

Matkalle osallistuvat valiokunnan puheenjohtajan Timo Soinin (ps.) lisäksi kansanedustajat Pertti Salolainen (kok.), Jouni Backman (sd.), Pekka Haavisto (vihr.), Ilkka Kanerva (kok.), Ilkka Kantola (sd.), Mari Kiviniemi (kesk.) ja Maria Lohela (ps.).

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.