Ns. U-käännöstä moottoriliikennetien huoltoaukon kohdalla tehneen venäläisen ajoneuvoyhdistelmän kuljettajan epäillään aiheuttaneen yhteentörmäyksen henkilöauton kanssa Kotkassa VT 7:llä, 28 lokakuuta 2012 noin klo 12.25 aikaan.

Venäläisessä rekisterissä oleva ajoneuvoyhdistelmä oli laskeutunut alas Hyväntuulentietä VT 7:lle ja ryhtynyt tekemään ns. u-käännöstä paikalla olevan huoltoaukon kohdalla päästäkseen vastaantulevalle ajoradalle. Pyhtään suunnasta VT 7:ää samanaikasesti matkannut henkilöauto törmäsi jarrutuksesta huolimatta kääntymässä olevaan ajoneuvoyhdistelmään.

Paikalla on 100 km/h nopeusrajoitus. Henkilöauton kuljettaja loukkaantui tapahtumassa. Poliisi tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Ajoneuvoyhdistelmää kuljettanut 1957 syntynyt venäläismies on otettu kiinni asian johdosta.

Tapahtumapaikka on sama, jossa aikaisemmin tänä vuonna kaksi moottoripyörällä matkannutta ihmistä menehtyi, silloin henkilöauton tehdessä u-käännöstä kyseisen huoltoaukon kohdalla.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.