Muutama 17 – 20 vuotias myöhäisteini päätti sivellä paikallisen ABC-huoltoaseman vessojen ovenkahvat  ja polttoainemittarien pistoolit  ilkivaltaisesti voimakkaalla kapsaisiinia sisältävällä liuoksella.  Teko tapahtui viime viikonloppuna Seinäjoella lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.  Muun muassa chili sisältää runsaasti kapsaisiinia.

Ainakin kaksi WC:ssä asioinutta ja  ovenkahvoihin tarttunutta henkilöä sai ainetta iholleen.  He joutuivat hakeutumaan aineesta saamiensa iho- ja turvotusoireiden takia keskussairaalan ensiapuun.  Molemmat pääsivät muutaman tunnin tarkkailun jälkeen kotihoitoon.

Mikäli kapsaisiinille allerginen henkilö olisi sattumalta tarttunut ovenkahvoihin ja mittaripistooleihin sivellyn aineen kanssa tekemisiin, altistumisella olisi saattanut olla  kyseiselle  henkilölle hengenvaaralliset seuraukset.  Varsinaisen aineen sivelyn kohteisiin on tehnyt kaksi henkilöä, jotka on tavoitettu ja joita epäillään pahoinpitelystä ja varomattomasta käsittelystä.

Toinen hoitoon hakeutuneista henkilöistä on 17-vuotias nainen ja tiettävästi samoihin aikoihin keskussairaalaan hoitoon olisi hakeutunut myös n. 20-25 vuotias mieshenkilö, jonka henkilöllisyys ei ole poliisin tiedossa.

Pyydämme niitä henkilöitä jotka ovat mahdollisesti altistuneet ja saaneet oireita kapsaisiinista Seinäjoen keskustan ABC-aseman WC:ssä tai polttoainemittareilla asioidessaan kyseiseen aikaan  ottamaan virka-aikana yhteyttä Etelä-Pohjanmaan poliisilaitokselle p. 0400-762009, mikäli he ovat saaneet oireita kapsiinista tai heille on aiheutunut kustannuksia asian johdosta.

Kapasiini Wikipedian mukaan

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.