Kunnallisvaaleissa eniten ääniä sai nukkuva puolue, sillä jopa 41,8 % jätti äänestämättä. Suomalaiset siis keskittyvät mieluummin sängynpohjalle, mutta onneksi makuuhuonetouhut nousivat kuitenkin voittajaksi myös äänestäneiden osalta.

Ilkka Kanerva nousi oman vaalipiirinsä ääniharavaksi ilman suuria henkilökohtaisia panostuksia kampanjointiin. Vaalityön hoitikin tällä kertaa täysin erilainen taho, nimittäin syrjähyppysivusto AshleyMadison.com. Sivusto piti omalla mainoskampanjallaan huolen siitä, että kansanedustaja saa riittävästi julkisuutta ilman sen suurempaa vaalityötä.

AshleyMadison.com ei halua profiloitua poliittisesti, vaikka pitikin Kanervaa vahvasti esillä vaalien alla.

– Kansanedustajan puolueella ei ole merkitystä. Kun pettämisestä on jäänyt kiinni, ja asia on tullut julkisuuteen, voivat muut samaistua julkipettäjään. Ilkka Kanerva voidaan nähdä ihmisenä, joka ei ole puhtoinen tai virheetön. Hän on aito ihminen, virheineen kaikkineen ja äänestäjät ovat tämän myös huomanneet, kommentoi AshleyMadison.comin Suomen maajohtaja Timo Uusi-Kerttula.

– Pettäminen ja siitä kiinnijääminen ovat tehneet Kanervasta ehkäpä vielä entistä luotettavamman henkilön, Uusi-Kerttula summaa.

Ilkka Kanervan kotikaupunki Turku kuuluu myös Suomen viiden vilkkaimman syrjähyppykaupungin joukkoon. Turussa suurimmaksi puolueeksi nousi Kanervan puolue Kokoomus, ja suurin osa AshleyMadison.comin jäsenistäkin kertoi äänestävänsä Kokoomusta.

– Ei pettäminen silti ole vain kokoomuslaisten yksinoikeus. SDP:n pettäjäpiispa Ilkka Kantola keräsi huimasti ääniä ja hänhän nousi julkisuuteen myös avioliiton ulkopuolisesta suhteestaan. Äänestäjät hyväksyvät syrjähypyt vaaliehdokkailtaan, mutteivät omilta kumppaneiltaan?

– Seuraavien vaalien alla pitää varmaan tarjota suoraan puolueille mahdollisuutta olla meidän kumppanimme. Kaikki pettäjät vain reilusti esille ja äänisaalis näyttäisi taatulta, Timo Uusi-Kerttula naurahtaa.

Ashley Madison on maailman ensimmäinen varattujen seuranhakuun tarkoitettu sivusto, jonka on perustanut pettäjäprofeettana maailmalla tunnettu kanadalainen Noel Biderman vuonna 2002. Ashley Madison on Facebookin jälkeen nopeimmin suosiotaan kasvattava verkkosivusto, jolla on tällä hetkellä yli 16 miljoonaa käyttäjää maailmassa. Palvelu toimii Suomi mukaan lukien 23 maassa, ja uusi käyttäjä kirjautuu palveluun joka 6,5 sekunti. Palvelu avattiin Suomessa syyskuussa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.