Ylen Kuntavaalit 2012 -tulosillan lähetyksellä oli miljoonayleisö. Keskimäärin tv-lähetystä seurasi 958 000 katsojaa. Suurin katsojamäärä, lähes 1,4 miljoonaa katsojaa, seurasi ohjelmaa kello 21:n aikaan. Iltakahdeksan ja kymmenen välillä tv-lähetyksellä oli yli miljoona katsojaa, mikä on enemmän kuin edellisissä kuntavaaleissa 2008. Vaali-illan puoli yhdeksän uutisia seurasi 1,3 miljoonaa katsojaa. 

Yle.fi -sivustolla kävi vaalisunnuntaina 935 000 eri selainta, mikä on Yle.fi:n kaikkien aikojen ennätys. Edellinen ennätys 865 000 on Leijonien kultajuhlasta toukokuulta 2011. Merkittävää vaalien tulosillan mediankäytössä oli verkon käyttötapa. Sunnuntai-iltana Ylen vaalitulospalvelussa viivyttiin pitkään, keskimäärin yli puoli tuntia (32 minuuttia). 

Tulosillan Yle Areenan suora nettilähetys keräsi 77 500 käynnistystä. 

Ylen vaalikoneeseen kertyi lähes miljoona käyntiä, joista 17 % tehtiin vielä vaalipäivänä. 

Kuntavaalien monipuolinen ja runsas ennakko-ohjelmisto kiinnosti edelleen katsojia. Isojen puolueiden puheenjohtajien tv-tenttien ensilähetyksien katsojamäärä oli suuri, keskimäärin 400 000 katsojaa. Kuntavaaliviikon torstain Loppukiri-lähetystä katsoi keskimäärin 630 000 katsojaa. Pienpuolueiden Haastajat-keskustelua seurasi 257 000 katsojaa. Ennakko-ohjelmien katsojamärät ovat edellisten eduskunta- ja presidentinvaalien tapaan lähes tuplasti suurempia kuin edellisissä kuntavaaleissa 2008.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.