Uusi Kuopion hätäkeskus aloittaa toimintansa nykyisen Pohjois-Savon hätäkeskuksen tiloissa 4. joulukuuta 2012. Hätäpuhelut siirtyvät lakkaavista Itä- ja Kaakkois-Suomen hätäkeskuksista asteittain vastattavaksi Kuopioon siten, että koko Itä- ja Kaakkois-Suomen hätäpuheluihin vastataan Kuopiossa 4.12.2012 lähtien.

Muutoksen taustalla on sisäasiainministeriön keväällä 2010 tekemä määräys, jonka mukaan Itä- ja Kaakkois-Suomen alueen hätäkeskuksen sijaintipaikat ovat Kuopio ja Kouvola viimeistään 31.12.2012. Syksyllä 2011 ministeriö päätti, että Itä- ja Kaakkois-Suomen alueen hätäkeskustoiminnot sijoitetaan Kuopioon ja hätäkeskus Kouvolassa lakkautetaan.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.