Ypäjällä Forssantie 309 kohdalla törmäsi auto jalankulkijaan lauantaina 27.10.2012 n. klo 18.10. Auto poistui pysähtymättä paikalta.

Onnettomuudessa loukkaantunut Pohjois-Suomesta kotoisin oleva 17-vuotias tyttö on hoidettavana sairaalassa. Hänellä on erittäin vakavia vammoja ja hänen tilansa on edelleen kriittinen.

Tapahtumien kulku on tutkinnassa pääosin selvinnyt. Tyttö oli kävelemässä tien pientareella, kun hänen kulkusuuntaansa vastakkaisesta suunnasta tuli auto, joka törmäsi tyttöön. Auto tuli Loimaan suunnasta. Tyttö lensi törmäyksen jälkeen kaikkiaan 20 metriä ja jäi vakavasti loukkaantuneena ojaan makaamaan. Auto poistui pysähtymättä paikalta.

Tapahtumapaikalle sattui tulemaan tehtävältä palaamassa ollut ambulanssi. Sairaankuljettajat havaitsivat tiellä käsilaukun ja pysähtyivät tutkimaan. Tämä oli kiitettävää toimintaa sairaankuljettajilta. He löysivät ojasta vakavasti loukkaantuneen nuoren naisen. Ambulanssi tuli paikalle korkeintaan kahden minuutin kuluttua tapahtumasta.

Sairaankuljettajat olivat havainneet onnettomuusauton noin puolta kilometriä ennen törmäyspaikkaa. Siinä vaiheessa sairaankuljettajat eivät vielä tienneet onnettomuudesta. He olivat kiinnittäneet huomion autoon, jossa toinen valo oli rikki. Samoin tekijä on kertonut ambulanssin tulleen häntä vastaan aivan lähellä tapahtumapaikkaa. Asiasta tiedotettiin lehdistössä ja sosiaalisessa mediassa. Poliisi sai illan ja yön aikana runsaasti vihjeitä ja aamulla ratkaisevat vihjeet. Auto ja kuljettaja löydettiin Jokioisista sunnuntaiaamuna kymmenen aikaan. Kuljettajana oli ollut 32-vuotias jokioislainen mies.

Tekijä on myöntänyt kuulusteluissa ajamisen ja onnettomuuden. Vauhtia mies kertoi olleen n. 90 km/h törmäyshetkellä. Syytä poistumiseen hän ei ole kertonut. Tekijä on ajokortiton. Hänellä on jonkin verran rikollista taustaa väkivaltarikoksista, huumausaine- ja omaisuusrikoksista.

Tekijän onnettomuushetken päihteiden käytöstä ei ole vielä varmuutta.  Häneltä on otettu näytteet päihdyttävistä aineista. Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä vammantuottamuksena, liikennepakona, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.  Mies on pidätettynä ja miehen vangitsemisesta on tehty vaatimus käräjäoikeuteen.

Aiheesta lisää:

28.10.2012: Jatkotiedote: Ypäjällä tapahtuneeseen yliajoon

27.10.2012: Yliajo Ypäjällä

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.