KOKO KANSAN YLE TUO TAPAHTUMAT ITÄ-SUOMEEN 

Yle kulmilla -kiertue matkaa RSO:n kanssa marraskuussa Itä-Suomeen. Radion sinfoniaorkesterin konserttipaikkakunnilla tapahtumia järjestetään muun muassa kirjastoissa. Kulmilla-kiertueen paikkakunnat ovat Savonlinna, Varkaus, Joensuu ja Lieksa. Yle kulmilla järjestetään 20.-24.11. 

”Kiertueella ja tapahtumissa haluamme kohdata paikkakunnan ihmisiä ja tarjota elämyksiä sekä lapsille että aikuisille. RSO:n kotimaankiertueilla suunnataan sinne, missä isoja sinfoniaorkestereita harvemmin kuullaan. Ylen pyrkimys on tuoda musiikkielämyksiä myös heille, jotka eivät välttämättä konsertteihin pääse. Konserttikiertueet kotimaassa ovat olleet myös RSO:lle erittäin mieluisia”, kertoo Ylen Luovat sisällöt -yksikön johtaja Ville Vilén

RSO:n Itä-Suomen ohjelmassa on Sibeliusta ja Esa-Pekka Salosta. Solistina laulaa sopraano Helena Juntunen. Tuntia ennen konserttia voi osallistua teosesittelyyn, jossa RSO:n tuleva ylikapellimestari Hannu Lintu ja intendentti Tuula Sarotie kertovat konsertista. Joensuun ja Lieksan konsertit kuullaan myös Yle Radio 1:ssä. Orkesterikonserttien lisäksi RSO:n puhallinkvintetti ja Musiikki- ja Kulttuurikeskus VERSO ry:n musiikkipedagogit tarjoavat kiertuepaikkakunnilla musiikkihetkiä lapsille ja vanhuksille. 

Konserttien ohella tarjolla on kiinnostavia tapaamisia, joissa mukana on Ylen tuttuja ruutukasvoja ja radiopersoonia. Ohjelma vaihtelee hieman eri paikkakunnilla. Paikallisten yleläisten lisäksi kiertueen tapahtumissa nähdään muun muassa koko kansan tuntemia uutistoimittajia kuten Lieksassa Marjukka Havumäki ja Savonlinnassa ja Varkaudessa Matti Rönkä. Joensuussa mukana on toimitusjohtaja Lauri Kivinen. 

Kirjastotapahtumissa soittaa RSO:n puhallinkvintetti tai muu pieni kokoonpano. Lapsille on tarjolla laululeikkituokio lapsille Pikku Kakkosen tapaan. Tv-arkiston ohjelmaleikkeitä voi katsoa kultakin paikkakunnalta. Lisäksi keskustellaan unelmien Ylestä: yleläiset kuuntelevat toiveita ja ajatuksia Ylen ohjelmista ja palveluista.

Yle on maakuntaradioiden ja aluetoimintansa myötä aina lähellä ja läsnä maakunnissa. Kiertueen aikaan Yle Pohjois-Karjala pitää toimituksessaan Joensuussa 22.11. avoimet ovet, jolloin yleisö pääsee tutustumaan ohjelmien tekemiseen maakuntaradiossa. Joensuussa on lisäksi tarjolla Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvon yleisöluento Itä-Suomen yliopistossa otsikolla Media murroksessa: miksi enää Ylen julkista palvelua?

”Myös Yle kulmilla -kiertueella haluamme kuunnella suomalaisia herkällä korvalla. Keskustelemme journalismista, mediasta, Ylestä ja siitä millainen unelmien Yle voisi olla. Tervetuloa mukaan”, toivottaa Ville Vilén.

Tapahtumapaikat ja -päivät: Savonlinna 20.11,Varkaus 21.11, Joensuu 22.11 ja Lieksa 24.11.
Tarkempaa tietoa Itä-Suomen tapahtumista tulee Ylen yhtiösivustolle internetiin:  yle.fi/yleisradio 
RSO:n sivuilta lisätietoa konserteista: yle.fi/rso

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.