Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen tiedote 1.11.2012, julkaistavissa heti

Kerro, miten väestön varoittamiseen tarkoitetut väestöhälyttimet kuuluvat Helsingissä

Helsingin kaupungin pelastuslaitos selvittää marras-joulukuun aikana, miten väestöhälyttimien ääni kuuluu eri puolilla Helsinkiä. Kaupunkilaisilta pyydetään tietoja, miten maanantaina 5.11. ja maanantaina 3.12. kello 12.00 annetut koesoitot kuuluvat eri kaupunginosissa.

Väestön varoittamista testataan kokeilumerkillä joka kuukauden ensimmäisenä arkimaanantaina klo 12.00.  Väestöhälyttimen koesoitto on yhtämittainen, tasainen hälyttimen ääni, joka kestää 7 sekuntia. Kokeilusoitto ei edellytä ihmisiltä toimenpiteitä. Tiedustelusoittoja koesoitoista ei saa soittaa yleiseen hätänumeroon 112.

Osallistu kyselyyn 10.12.2012 saakka osoitteessa http://kerrokartalla.hel.fi/vaestohalyttimet

Pelastuslaitos käyttää kerättyjä tietoja väestön varoittamisen kehittämiseen.

Lisätietoja: www.hel.fi/vaestonsuojelu

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.