Eilen keskiviikkona illalla noin klo 20.00 Myyrmäen rautatieasemalla nuori mies oli lähtenyt Jääskeläisen perään. Mies olit tarttunut Jääskeläistä takaapäin kaulasta kiinni kuristusotteella tarkoituksenaan ryöstää hänet. Teko oli jäänyt kuitenkin yritykseksi. Muutama minuutti myöhemmin samainen mies potkaisi toista asianomistajaa vatsaan ja anasti tämän urheilukassin ja poistui paikalta. Lähistöllä ollut vartija lähti seuraamaan epäiltyä ja otti hänet kiinni tekopaikan lähistöltä. Paikalle hälytettiin poliisipartio, joka toimitti miehen poliisivankilaan.
Poliisi on pidättänyt 19 -vuotiaan vantaalaisen miehen. Mies on myöntänyt kuulusteluissa teot.

Mitä rikoslaki sanoo ryöstön yrityksestä? Näin Suomen rikoslaki vastaa!

Suomen rikoslain 31 luku: Ryöstöstä ja kiristyksestä

1 § (24.8.1990/769) Ryöstö. Joka

  1. käyttämällä henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa tai uhkaamalla välittömästi käyttää sellaista väkivaltaa toisen hallusta anastaa tai ottaa luvattomasti käyttöön toisen irtainta omaisuutta taikka
  2. sellaista väkivaltaa tai uhkausta käyttämällä pakottaa toisen luopumaan taloudellisesta edusta, johon rikoksentekijällä tai sillä, jonka puolesta hän toimii, ei ole laillista oikeutta,

on tuomittava ryöstöstä vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään kuudeksi vuodeksi.

Yritys on rangaistava.

Ryöstöstä tai sen yrityksestä tuomitaan myös se, joka 1 momentin 1 kohdassa tarkoitetusta anastamisesta tai käyttöön ottamisesta verekseltään tavattuna käyttämällä siinä tarkoitettua väkivaltaa tai uhkausta täyttää tai yrittää täyttää rikoksen taikka pitää tai yrittää pitää siten ottamansa omaisuuden.

Ellei tässä pykälässä tarkoitettu teko, huomioon ottaen väkivallan tai uhkauksen vähäisyys tai muut tekoon liittyvät seikat, ole kokonaisuutena arvostellen vakava, ei rikoksentekijää tuomita ryöstöstä, vaan niistä muista rikoksista, jotka teko käsittää.

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.