Vieläkö muistat mystiset ruutanat, jotka löytyivät keravalaisesta suihkulähteestä elokuun lopussa? SEA LIFE Helsingin akvaristipartio kävi pelastamassa kohtuukuntoiset mutta hiukan nälkiintyneet ruutanat ja ne ”adoptoitiin” SEA LIFEn takatiloihin karanteeniin. Tällä viikolla noin viidenkymmenen kalan parvi pääsi SEA LIFEn kotimaanosastolle asiakkaiden iloksi.

– Ruutanat voivat karanteenijakson jälkeen suorastaan hämmästyttävän hyvin. Ne ovat erittäin terveitä ja terhakoita; ruoka on maistunut ja ne ovat kotiutuneet SEA LIFEen erinomaisesti. Nyt Keravan mysteeriruutanat polskivat siis lajitoveriensa kanssa kotimaan osastollamme, SEA LIFEn intendentti Markus Dernjatin kertoo onnistuneesta pelastusoperaatiosta ja kalojen kotiutuksesta merimaailmaan.

Sea Life saa silloin tällöin yhteydenottoja ylikasvaneista akvaariokaloista. Kaloja tuntemattomalle ostajalle saattaa tulla yllätyksenä se, että esimerkiksi levytetrat voivat kasvaa metrin mittaisiksi. Kerran Sea Life otti vastaan niin suuren pakuvonkaleen (paku on eräs tetralaji), ettei sille löytynyt tilaa edes kotimaisesta merimaailmasta, vaan se täytyi lähettää Britannian Brightoniin suuremmille vesille. Lokakuussa SEA LIFE otti vastaan ja uudelleen kotiutti suuren Maija-boan Tampereelle, missä se nyt elää varsin onnellista käärmeen elämää luksusmitoitetussa terraariossaan.

Hylättyjen ruutanoiden tarina on siis saavuttanut onnellisen lopun ja mysteeri-ruutanoita voi nyt ihailla SEA LIFEssa. Arvoitukseksi jäänee kuitenkin edelleen se, kuinka kalat alun perin suihkulähteeseen päätyivät?

Merimaailma SEA LIFE on avoinna loppuvuoden to-ti klo 10-17 ja ke klo 12-20. Lipunmyyntimme sulkeutuu aina tuntia ennen aukioloaikojen päättymistä. Lisätietoja kulkuohjeista ja hinnastosta: www.sealife.fi

Kalojen ruokinnat pidetään tasatunnein klo 11.00 alkaen.

Tykkää SEA LIFEsta Facebookissa: http://www.facebook.com/sealifehelsinki

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.