Etelä-Pohjanmaan poliisilaitoksen Alavuden tutkintaryhmä tutkii kunnallisvaaleihin liittyvää vaalilahjontaepäilyä. Poliisin ja Keskusvaalilautakunnan tietoon on kunnallisvaalien jälkeen tullut tietoja, joiden perusteella eräs kunnallisvaaliehdokas olisi tarjonnut kuvallaan varustettuja alkoholipulloja häntä äänestäville. Tietoon on myös tullut, että ehdokas olisi esittänyt, että ottamalla kuvan äänestyslipusta, jossa on hänen numeronsa ja esittämällä kuvan, hän tarjoaa alkoholia. Todistajien kuulusteluissa on tullut esille, että äänestyslippuja on valokuvattu. Esiin on tullut myös, että Alavudella on ollut viinapulloja, joiden etiketiksi on vaihdettu ehdokkaan kuvan, numeron ja sanan perusvodka sisältävä etiketti. Poliisille on kerrottu, että viina olisi ns. viron viinaa.

Tutkinnassa on tullut esille, että kunnallisvaaliehdokas on ottanut yhteyttä ihmisiin ja antanut heille ohjeita siitä mitä poliisille tulee kertoa. Tästä huolimatta poliisin suorittama tutkinta on edennyt.

Poliisi tutkii asiaa epäiltynä vaalilahjontana, koska on syytä epäillä, että ehdokas on pyrkinyt taivuttamaan ihmisiä äänestämään häntä ja tarjonnut palkkioksi alkoholia. Vaalilahjonnan rangaistavuus edellyttää, että edulla pyritään taivuttamaan äänestäjää. Taivuttaminen tässä yhteydessä on moitittavaa, selkeää ja voimakasta pyrkimystä vaikuttaa epäasiallisella tavalla äänestäjään. Teon rangaistavuus ei edellytä lupauksen tai tarjouksen hyväksymistä.

Poliisi jatkaa asian esitutkintaa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.