Harri Olli on tänään 03.11.2012 iltapäivällä otettu kiinni Lahdessa epäiltynä kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle. Olli oli matkustajana 20-vuotiaan naisen kuljettamassa ja Ollin hallinnassa olevassa h-autossa, joka suistui tieltä ja kolhi lievästi valaisinpylvästä Lahden Renkomäessä. Ulosajossa ei aiheutunut henkilövahinkoja. Auton kuljettajaa epäillään mm.törkeästä rattijuopumuksesta.

Mitä Suomen rikoslaki sanoo rikosnimikkeestä “Kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle”? Näin Suomen rikoslaki 23 luku ilmoittaa:

8 § (30.4.1999/545) Kulkuneuvon luovuttaminen juopuneelle. Joka luovuttaa moottorikäyttöisen ajoneuvon, raitiovaunun, junan, 5 §:ssä tarkoitetun aluksen tai ilma-aluksen kuljetettavaksi, ohjailtavaksi tai ohjattavaksi henkilölle, joka ilmeisesti on siinä tilassa, että syyllistyy 3-7 §:ssä mainittuun rikokseen, taikka luovuttaa tällaiselle henkilölle 5-7 §:ssä tarkoitetun tehtävän, on tuomittava kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.