Tiedote 5.11.2012

Ahtisaari-päivää vietetään jälleen Oulun kouluissa

Marraskuussa Martin päivän tienoilla vietettävän Ahtisaari-päivän perinne sai alkunsa Oulusta vuosi sitten.  Tänä vuonna virallinen juhlapäivä on 8.11.2012 ja päätapahtumapaikkana Helsinki. Päivän tavoitteena on tuoda rauhanvälitystyö lähelle kansalaisia ja heidän arkeaan.

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut, Oulun kaupungin konsernipalvelut ja Oulun yliopiston Martti Ahtisaari Instituutti ovat yhdessä valmistelleet Ahtisaari-päivän viettoa Oulun kouluissa. Kukin koulu on saanut suunnitella itsensä näköisen tapahtuman: on saliaamunavauksia ja sovinnon teemaa käsitteleviä oppitunteja. Koulujen rehtoreille on toimitettu syyskuussa monipuolinen vinkkilista, miten eri tavoilla juhlapäivän ja teeman voi huomioida koulupäivän aikana.
Sovittajaoppilaat palkitaan rauhankyyhkyillä

Oulun kouluja kannustetaan tekemään vuosittaisesta sovittelijaoppilaan ja -opiskelijan valitsemisesta perinne. Koulut ovat saaneet ilmoittautua Sovittelijakouluiksi, jotka saavat oman Rauhankyyhky-patsaan kiertopalkinnoksi. Patsaan lisäksi Sovittelijakoulut saavat virallisen kunniakirjan valitulle Sovittelijalle annettavaksi. Sovittelijaoppilas palkitaan 15 peruskoulussa: Ritaharjun, Myllytullin, Paulaharjun, Myllyojan, Kajaanintullin, Kastellin, Laanilan, Oulunlahden, Hintan, Merikosken, Madekosken, Kaukovainion, Ylikiimingin ja Yli-Iin kouluissa sekä Oulun normaalikoulussa.  Sovittelijaopiskelija palkitaan Oulun Lyseon, Laanilan ja Oulunsalon lukioissa.

Vieraita Norjan Altasta

Oulun koulut saavat Ahtisaari-päivän aikaan vieraita Norjan Altasta, joka on Oulun ystävyyskaupunki. Altalaiset koululaiset pääsevät keskiviikkona 7. marraskuuta päiväksi tutustumaan yhteistyökouluunsa Pöllönkankaan kouluun. Torstaina 8.11. altalaisten aamu alkaa Kastellin koululla, jossa vietetään Ahtisaari-päivän juhlaa palkitsemalla tämän vuoden sovittelijaoppilaat. Yksi Rauhankyyhky lensi Altaan Aronnes skolan -koulun sovittelijaoppilaalle. Suomea opiskelevista eri-ikäisistä altalaislapsista koostuva vierailijaryhmä opettajineen nauttii tämän jälkeen kaupungin tarjoaman lounaan, ja he pääsevät myös tapaamaan kaupunginjohtaja Matti Pennasta, joka esittelee heille kaupungintaloa.

Oululaisen Kastellin koulun apulaisjohtaja Timo Salmi toimii viestinviejänä viime vuoden päätapahtumapaikalta tämänvuotiselle. Hän toimittaa sekä Ahtisaari-päivän kyyhkyn että oululaisten videotervehdyksen Helsinkiin sovinnonpäivän pääjuhlaan.

Video ”Tunnelmia 1. valtakunnallisesta Ahtisaari-päivästä Oulussa 16.11.2011” löytyy Oulun kaupungin nettisivuilta osoitteesta  http://www.ouka.fi/oulu/oulu-tietoa/videoita-oulusta/ tai suoraan Oulun kaupungin Youtube-kanavalta osoitteesta http://www.youtube.com/watch?v=mv1IcoHRnxE&feature=plcp

 

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.