“Olen neljän vanha pikkutyttö. Viime viikolla sain keskellä päivää loistoidean ja karkasin hoitopaikastani. Lähdin tallustelemaan vaaralliseen maailmaan ihan yksin. Ehdin vilkkaalle valtatielle, jossa meni monta autoa kovaa vauhtia ohitseni. Ne kait menivät johonkin tärkeään ja kiireelliseen. Kävelin yhden tädin ohitsekin, mutta ei sekään minuun huomiota kiinnittänyt. Olin kävellyt aika kauan, kun yksi nainen otti minut kyytiin ja vei takaisin hoitopaikkaan. Se oli kiva nainen.

Poliisisediltä olen kuullut, että autoilijat olivat minusta soitelleet huolissaan. Mikseivät ottaneet kyytiin, jos olivat huolissaan? Muita pieniä poikia ja tyttöjä on myös ollut eksyksissä ja heistäkin on vain soiteltu. Poliisisedät ovat kertoneet, että ihmisillä pitäisi olla sen verran aikaa pysähtyä ja huolehtia, että lapsi pääsisi turvaan. Ei me osata yksin vaarallisessa maailmassa liikkua. Kyllä meidät uskaltaa kyytiin ottaa, ei me olla vaarallisia.

Ei kannata karata, sillä hoitajat ovat kivoja. Haluaisin muidenkin toimivan kuin se minut kyytiin ottanut nainen. Hän välitti. Me poliisin kanssa kiitämme. “

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.