Peliyrityksien veikkauskertoimet ovat usein mielipidemittauksia luotettavampia vaalitulosten ennustamisessa. Ahvenanmaalaisen peliyritys Paf:in kertoimet kielivät Barack Obaman ennakkosuosikin asemasta USA:n huomisissa presidentinvaaleissa.

Osuessaan oikeaan Mitt Romneyn voittoa veikanneet saavat Paf:ilta alkupanoksensa takaisin 3,75-kertaisena, kun taas Obaman voittoa ennustaneiden voittokerroin on vähäiset 1,22.

– Paf.com -sivustolla Obama on ollut suosikki vaalikampanjan alusta lähtien, myös silloin, kun mielipidemittaukset ovat viitanneet Romneyn yliotteeseen kampanjoinnin aikana, sanoo Paf:in PR-päällikkö Anders Sims.

Obaman kertoimet ovat laskeneet jonkin verran kuluneen kuukauden aikana, mikä tarkoittaa hänen suosionsa nousseen.

Paf.com -sivusto seuraa USA:n presidentinvaalien live-kertoimia koko vaalipäivän ja vaaliyön ajan 6. marraskuuta. Myös monessa USA:n osavaltiossa lyödään vetoa vaalituloksesta.

– Vedonlyöntikohteissa, jotka eivät liity urheiluun, ei yleensä liiku suuria rahasummia, mutta Pohjois-Amerikan presidentinvaalit on yksi poikkeuksista. Olemme jopa laajentaneet palveluamme tämän vedonlyöntikohteen synnyttämän kiinnostuksen seurauksena, Anders Sims toteaa. Täältä löydät tämänhetkiset kertoimet:

https://www.paf.com/betting/#/group/2000061894/category/3996

Tältä näyttivät voittokertoimet maanantaiaamuna 5. marraskuuta:

Barack Obama 1,22

Mitt Romney 3,75

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.