Tulli on paljastanut salakuljetusrenkaan, joka kuljetti Suomen ja Ruotsin välisessä lauttaliikenteessä noin 5 500 kiloa nuuskaa Suomeen vuosina 2009 – 2011. Nuuskan lisäksi salakuljetettiin alkoholia ja tupakkaa.

Nuuskan lisäksi salakuljetettiin alkoholia ja tupakkaa

Tulli on paljastanut salakuljetusrenkaan, joka kuljetti Suomen ja Ruotsin välisessä lauttaliikenteessä noin 5 500 kiloa nuuskaa Suomeen vuosina 2009 – 2011.

Esitutkinnan aikana kuultiin 32 epäiltyä, joista 11 on ollut tutkintavankeudessa. Esitutkinnassa paljastui myös laitonta alkoholin ja savukkeiden salakuljetusta sekä myyntiä. Ne oli hankittu pääasiassa Helsingin ja Viron välillä kulkeneista laivoista. Esitutkinta käynnistettiin mm. törkeistä veropetoksista ja alkoholirikoksista, törkeästä rahanpesusta sekä salakuljetuksista.

Paljastetuissa rikoksissa on aiheutettu Tullin mukaan 1 500 000 euron verovahingot. Esitutkinnan aikana epäiltyjen omaisuutta on saatu vakuustakavarikkoon ja hukkaamiskieltoon noin 200 000 euron edestä. Esitutkinta on saatu valmiiksi, ja asiakokonaisuus on siirtymässä syyteharkintaan Helsingin syyttäjävirastolle.

Kaksi helsinkiläismiestä kiinni 2011 keväällä

Tullin rikostorjunnan partiot ottivat alkukeväästä 2011 kiinni Itä-Helsingissä kaksi suomalaista miestä, joita epäillään törkeästä alkoholirikoksesta ja törkeästä veropetoksesta. Miehien epäillään salakuljettaneen yhdessä vantaalaisen pariskunnan kanssa Virosta ja Helsingin ja Tallinnan välillä kulkeneista laivoista hankittuja alkoholijuomia noin 80 000 litraa sekä Virosta hankittuja savukkeita 1 025 kartonkia.

Tulli tutki samaan aikaan helsinkiläisen elintarvikekioskista laitonta nuuskan myyntiä. Kiinniotetut miehet olivat salakuljettaneet alkoholin ja tupakan ohella myös nuuskaa Suomen ja Ruotsin välisestä laivaliikenteestä ja toimittaneet sitä kioskiin.

Esitutkinnassa pystyttiin selvittämään, että myös muut henkilöt toimittivat kioskiin nuuskaa. Suomeen salakuljetetun nuuskan vastaanottajana toimi helsinkiläismies, joka kuljetti nuuskat edelleen toisen miehen yksityisasuntoon. Asunnon asukas toimitti nuuskan kioskiin myyntiin pienemmissä erissä. Tulli epäilee, että kioskista on myyty 4 400 kiloa salakuljetettua nuuskaa.

Samaan kioskiin nuuskaa oli toimittanut myös Espoossa asuva suomalaismies, jonka epäillään salakuljettaneen sitä Suomeen yhteensä 994 kiloa. Miehen epäillään toimittaneen nuuskaa myös Espooseen ja muualle Suomeen sekä Ruotsiin.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.