Heinävedellä tänään torstaina klo 15.40 suistui henkilöauto satama-altaaseen. Kaksi paikkakuntalaista naista oli liikkeellä henkilöautolla Heinäveden satama-alueella, kun liian suuren tilannenopeuden takia auto suistui oikelle tienluiskaan ja siitä veteen.

Suistumiskohdalla oli niin syvää, että auto alkoi välittömästi upota. Sisällä olleet naiset nousivat ikkunan kautta auton katolle, ja kun auto luisui edelleen syvemmälle naiset joutuivat lähtemään uimaan rantaan – matkaa oli 20-30 m – Samalla naiset huusivat apua, ja kaksi lähettyvillä ollutta henkilöä kuulivat avunhuudot.

Uimarit pääivät uimalla rantaveteen asti, ja siitä avustaneet sivulliset auttoivat heidät kokonaan rantaan ja lähitaloon lämmittelemään.

Pelastuslaitoksen sukeltaja kiinnitti kokonaan upoksissa olleeseen autoon hinausliinat, ja pelastusauto veti auton rantaan. Rannassa nosturi toimitti auton kokonaan kuivalle maalle, ja tiettävästi autosta ei valunut veteen öljyä tai muutakaan nestettä.

Vesi oli tietenkin jäätymispisteessä olevan kylmää, joten pelastuminen oli täpärä. Kahden suvullisen auttajan, paikkakuntalaiset mies ja nainen, apu oli ratkaisevan tärkeää.

Poliisilla ei ole tässä vaiheessa muuta tiedotettavaa asiasta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.