Pohjois-Karjalan rajavartiosto otti 7.11.2012 rajatarkastuksessa kiinni venäläisen mieshenkilön, joka yritti viedä henkilöauton Suomesta Venäjälle väärennetyllä valmistenumerolla. Auto oli ostettu laillisesti Liettuasta, mutta siihen oli vaihdettu Venäjälle rekisteröidyn vastaavan auton identiteetti. Myös auton rekisterikivet oli vaihdettu venäläisiksi. Auto on takavarikoitu.

Tekijä ei liity Niiralassa aiemmin tällä viikolla paljastuneisiin kahden auton laittomiin maastavientiyrityksiin. Hänet on vapautettu kuulustelun jälkeen.

Kaikkien kolmen teon motiivina oli kuitenkin Venäjän viranomaisten harhauttaminen ja tuonnista aiheutuvien kulujen välttäminen. Venäjällä on korkea verotus vanhemmillekin ajoneuvoille, koska verotus perustuu auton moottoritilavuuteen, ei sen ikään.

06.11.2012: Niiralassa paljastui autojen laiton maastavientiyritys

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.