Naton parlamentaarisen yleiskokouksen syysistunto järjestetään Prahassa Tšekin tasavallassa 9.–12.11.2012. Kokouksessa keskustellaan muun muassa  arabikevään jälkeisestä tilanteesta eri näkökulmista, Afganistanin tulevaisuudesta, Syyrian tilanteesta sekä arktisen alueen mahdollisuuksista ja haasteista. 

Prahan kokoukseen on tulossa noin 350 kansanedustajaa, joista suurin osa on Naton jäsenmaista. Mukana on myös rauhankumppanimaita kuten Suomi, Ruotsi ja Itävalta. Suomesta kokoukseen osallistuvat kansanedustajat Ilkka Kanerva (kok.), Jussi Niinistö (ps.) ja Mikko Savola (kesk.).

Naton ulkopuolisten maiden kansanedustajille parlamentaarinen yleiskokous tarjoaa mahdollisuuden vaihtaa mielipiteitä Nato-maiden poliitikkojen kanssa sekä keskustella esimerkiksi kriisinhallintaoperaatioihin osallistumisesta eri maiden edustajien kanssa.

Eduskunnasta on osallistunut valtuuskunta Nato PA:n kokouksiin vuodesta 1998 lähtien.

Kokouksen käsittelyssä olevat asiakirjat löytyvät Nato PA:n verkkosivuilta osoitteesta www.nato-pa.int

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.