Muovi-Heljanko Oy Askolan Monninkylästä ja Narikka Erja-Birgit Oy Järvenpään Nummenkylästä on valittu Vuoden uusmaalaisiksi yrityksiksi 2012. Erikkila Oy Kirkkonummen Masalasta sai kunniamaininnan. Uudenmaan liitto yhteistyökumppaneineen haluaa kannustaa yrittäjyyteen palkitsemalla menestyneet yritykset vuosittain. Tunnustukset on nyt jaettu kaksikymmentä kertaa.

Vuoden tuotannolliseksi yritykseksi valittu Muovi-Heljanko Oy on muovipulloja, kanistereita ja teknisiä puhallustuotteita valmistava alansa johtava yritys. Vuonna 1985 perustetussa yrityksessä on otettu käyttöön uusi täysin automatisoitu PET-pullojen puhalluslinjasto.

Perusteluissaan raati kiitti uusiin toimitiloihin ja teknologiaan voimakkaasti investoinutta perheyritystä, jolla on erinomainen taloudellinen tulos. Kotimarkkinoiden lisäksi yrityksellä on vientiä Venäjälle, Ruotsiin ja Baltian maihin. Yrityksessä on myös toteutettu onnistunut sukupolvenvaihdos.

Kauppa- ja palvelualan vuoden yritys Narikka Erja-Birgit Oy tuottaa asumispalveluja ja elämyksiä kehitysvammaisille. Periaatteena on, että kehitysvammaisille luodaan mahdollisuudet osallistua kaikkeen, mitä elämä tarjoaa. Palveja on tarjolla sekä Narikassa asuville että lähiseudulla itsenäisesti asuville kehitysvammaisille. Yritys on perustettu vuonna 1997.

Raadin mukaan Suomi tarvitsee tämän kaltaisia toimijoita ja yrityksiä. Narikka on hyvä esimerkki yksityisen sektorin julkista sektoria täydentävästä toiminnasta, jossa on laaja yhteiskunnallinen näkemys. Yrityksen talous on myös hoidettu hyvin.

Kunniamaininnan saanut Erikkila Oy on vuonna 1912 perustettu perheyritys, joka suunnittelee ja valmistaa nosturijärjestelmiä ja nostolaitteita teollisiin ympäristöihin kotimaan lisäksi Viroon, Ruotsiin ja Venäjälle.

Erikkila Oy edustaa hienosti suomalaista metalliteollisuutta jo neljännessä polvessa, valintaraati perusteli. Piennostureita valmistavalla kansainvälistyneellä yrityksellä on omat tuotteet, joiden viennille on hyvät odotukset.

Vuoden yritykset valitsi raati, johon kuuluivat Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Pentti Rantala, joka toimi raadin puheenjohtajana sekä Pääkaupunkiseudun Yrittäjien puheenjohtaja Tommi Valtonen, Uudenmaan Yrittäjien puheenjohtaja Kari Järvenpää, johtaja Ari Tulensalo Helsingin seudun kauppakamarista, kehittämispäällikkö Taavetti Mutanen ELY-keskuksesta ja elinkeinopäällikkö Ilmi Tikkanen Uudenmaan liitosta.

Valinnat julkistettiin Uusmaalaisessa Yrittäjäjuhlassa Karkkilassa lauantaina 10. marraskuuta. Palkinnot luovutti maakuntahallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Outi Mäkelä ja maakuntajohtaja Ossi Savolainen

Yrittäjäjuhla päätti ensimmäistä kertaa vietetyn Uusimaa-viikon, jonka teemoja yrittäjyyden lisäksi olivat ympäristö, kulttuuri ja hyvinvointi.

Palkitut yritykset:

Muovi-Heljanko Oy

Narikka Erja-Birgit Oy

Erikkila Oy

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.