Suomen suurin jokavuotinen Viroa esittelevä tapahtuma täyttää marraskuun lopulla Kaapelitehtaan virolaisella kulttuurilla ja tänä vuonna erityisesti Haapsalun seudun ja Läänemaan maakunnan erikoisuuksilla. Martin markkinoilla nähdään myös monenlaista ohjelmaa, kun virolaisen kulttuurin kärkinimet nousevat tapahtuman esiintymislavoille viikonlopun aikana. Kulttuurikahvila Koidulassa nähdään muun muassa kirjailija Sofi Oksanen, jonka virolaiset juuret ovat Läänemaalta.

Suosittu syystapahtuma Martin markkinat avaa jo 29. kertaa ovet perinteisen virolaisen kulttuurin ja matkailumahdollisuuksien maailmaan. Tuglas-seuran ja Viron matkailun edistämiskeskuksen järjestämä maksuton tapahtuma on avoinna Kaapelitehtaalla marraskuun viimeisen viikonlopun ajan.

Martin markkinoille kannattaa suunnata tutustumaan etelänaapurimme tarjoamiin matkailumahdollisuuksiin: paikalla on 11 matkailuorganisaatiota ja 24 matkailualan yrittäjää tarjouksineen. Tänä vuonna markkinoilla pääosassa ovat kauniista pitsisaaleistaan tunnettu Haapsalun kylpyläkaupunki ja länsirannikolla sijaitseva Läänemaan maakunta, ja tämä näkyy muun muassa tapahtuman kulttuuriohjelmistossa. Markkinoilla on myös matkailulava, jolla nähdään Viron turismiin ja vuoden teemaan liittyvää ohjelmaa muotinäytöksistä erilaisiin matkailua käsitteleviin haastatteluihin.

Martin päivää vietetään satokauden päätöksen kunniaksi, ja sen perinteisiin kuuluu ruoan runsaus. Martin markkinoilla onkin esillä runsaasti virolaisia herkkuja virolaisen kulttuurin ja käsitöiden lisäksi – viikonlopun aikana voit siis hoitaa kätevästi sekä jouluostokset että virolaiset herkut joulupöytään.Martin markkinoiden aattona, perjantaina 23.11. kello 19.00 Helsingin Temppelinaukion kirkossa järjestetään tapahtuman avauskonsertti Musikaalinen Läänemaa, jossa esiintyy markkinoiden teeman mukaisesti joukko Haapsalun ja Läänemaan seudulta tulevia tunnettuja muusikkoja: sopraano Kädy Plaas, klarinetisti Madis Kari, viulisti Merje Roomere ja pianisti Marko Martin.

Kaapelitehtaalla kulttuurikahvila Koidula tarjoaa mielenkiintoisia esityksiä tanssista musiikkiin ja muotiin koko tapahtuman ajan. Lauantaina kello 13.30 Koidulassa on haastateltavana Viron tasavallan presidentin puoliso rouva Evelin Ilves, ja samana iltana kello 18–23 kahvilassa järjestetään Martin markkinoiden iltajuhla. Sunnuntaina kello 14.00 puolestaan Koidulassa vierailee kirjailija Sofi Oksanen. Lisäksi Viljandi-salissa soivat virolaiset sävelet koko viikonlopun ajan. Myös lapsille on ohjelmaa kasvomaalauksesta klovniesityksiin sekä lauantaina että sunnuntaina.

Viime vuonna ennätysyleisön, yli 19 000 kävijää, kerännyt Martin markkinat pyörähtää tänä vuonna käyntiin lauantaina 24. marraskuuta Helsingin Kaapelitehtaalla (Tallberginkatu 1, 00180 Helsinki). Tapahtuma on avoinna lauantaina 24.11. kello 10–18 ja sunnuntaina 25.11. kello 10–17. Sisäänpääsy kaikkiin Martin markkinoiden tapahtumiin on ilmainen.

Tutustu Martin markkinoiden tarkempaan ohjelmaan tapahtuman verkkosivuilla ja Facebookissa.

www.visitestonia.com
www.estonia.eu
www.facebook.com/visitestonia.fi


By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.