Taloudenhallintaan ja toiminnanohjaukseen erikoistunut Staria on avannut uuden toimipisteen Kotkaan. Staria valitsi toimipisteen paikaksi juuri Kotkan motivoituneen työvoiman ja hyvien liikenneyhteyksien vuoksi. Kotkan kaupunki on ollut aktiivisesti mukana toimipisteen perustamisessa.

Starian uuden Kotkaan avatun toimipisteen virallisia avajaisia vietetään keskiviikkona 14.11.2012. Uusi toimipiste toimii taloushallinnon palvelukeskuksena, joka tarjoaa yrityksille kaikki tarvittavat talous- ja palkkahallintoon liittyvät palvelut. Starian uusin palvelukeskus työllistää alkuvaiheessa viisi työntekijää.

– Kävimme läpi useita paikkakuntia ja Kotka osoittautui kiinnostavimmaksi, koska kaupungissa on paljon osaavaa työvoimaa, Starian hallituksen puheenjohtaja Juha Tommila sanoo.

Kotkan kaupungin kehitysjohtaja Terhi Lindholmin mukaan monilla aloilla työvoimaan saatavuus Kotkan seudulla onkin hyvä ja yritystoiminta seudulla on viime vuosina monipuolistunut.

– Kotkan valtteja yritystoiminnalle ovat seudun laadukas, mutta edullinen toimintaympäristö sekä sijainti lähellä pääkaupunkiseutua, mutta Venäjän rajapinnassa, Lindholm sanoo.

Lopulta ratkaiseva tekijä Kotkan valintaan oli Juha Tommilan mukaan kuitenkin työntekijöiden osoittama innostus ja sitoutuneisuus.

Staria on ollut myös ilahtunut palveluiden vahvasta kysynnästä.

– Erityisesti tarjoamamme Aito Kumppanuus –talousosastojen ulkoistusratkaisu on saavuttanut laajaa kiinnostusta, Tommila sanoo.

Kotkan kaupunki aktiivisesti mukana

Kotkan kaupunki on ollut mukana Starian uuden toimipisteen avaamisessa.

– Kotkan kaupungin työvoimaviranomaiset ovat olleet mukanamme mahdollistamassa valmennusohjelman rekrytoidulle henkilöstölle, Tommila sanoo.

Kotkan kaupunki haluaa panostaa alueelle tulevien yritysten palveluun. Konkreettista neuvontaa yrityksen toiminnan siirtämisessä tai laajentamisessa Kotkan-Haminan seudulle saa seudun kehittämisyhtiö Cursorilta.

– Cursor palvelee yrityksiä kaikissa sijoittumiseen liittyvissä asioissa aina toimitilaratkaisuista henkilöstön rekrytointiin ja tarjoaa ajan tasalla olevaa paikallistietoa ja ylläpitää rekisteriä alueen yrityksistä sekä vapaista toimitiloista, kertoo Lindholm.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.