Suomen Kotijäätelö etsii edelleen ratkaisua liiketoiminnan tulevaan rakenteeseen Suomessa.

Kotijäätelö ei ole saavuttanut taloudellisia tavoitteitaan. Jäätelön kokonaiskysyntä on laskenut merkittävästi viime vuosina Suomessa, eikä liiketoiminnan jatkaminen nykyisessä muodossa ole taloudellisesti kestävä ratkaisu.

Jäätelöautojen toiminta jatkuu normaalisti näillä näkymin ainakin touko-kesäkuuhun 2013 saakka seuraavilla alueilla:

 • Uusimaa
 • Päijät-Häme
 • Kymenlaakso
 • Osa Pohjois-Karjalasta
 • Osa Kainuusta

Seuraavilla alueilla toiminta loppuu 23.12.2012 mennessä:

 • Kanta-Häme
 • Pirkanmaa
 • Satakunta
 • Pohjanmaa
 • Etelä-Pohjanmaa
 • Keski-Suomi
 • Pohjois-Savo
 • Osa Pohjois-Karjalasta
 • Etelä-Savo
 • Etelä-Karjala

Franchising-yrittäjät seuraavilla alueilla ovat lopettaneet toimintansa:

 • Varsinais-Suomi
 • Keski-Pohjanmaa
 • Pohjois-Pohjanmaa
 • Osa Kainuuta
 • Lappi

Suosittelemme, että asiakkaat tarkastavat lähimmän pysäkkinsä tilanteen tarkemmin Kotijäätelön Internet-sivujen reittihausta, koska Jäätelöautojen reitit eivät noudata kunta- tai maakuntarajoja. Reittihaku on osoitteessa:http://tourmanager.kotijaatelo.fi/public/

Nestlén tavoitteena on, että kuluttajien olisi yhä mahdollista nauttia Kotijäätelön tuotteista Suomessa ja tähän etsitään ratkaisua yhdessä franchising-yrittäjien kanssa. Yksityiskohtia ratkaisumallista on valitettavasti tässä vaiheessa liian varhaista kertoa, sillä ratkaisua ei ole saatu vielä valmiiksi. Tiedotamme lisää niin pian kuin mahdollista.

Muutokset koskevat vain Suomen Kotijäätelöä. Niillä ei ole tekemistä Nestlén muun liiketoiminnan kanssa tai Hjem-IS-ryhmän muiden pohjoismaisten yksiköiden kanssa.

Suomen Kotijäätelö on Suomen Nestlén tytäryhtiö. Se toimii osana pohjoismaista Hjem-IS-ryhmää. Tuotteiden myynnistä vastaavat franchising-yrittäjät, joita Suomessa on toiminut yhdeksän. Suomessa franchising-yrittäjät ovat työllistäneet sesongista riippuen noin 70–150 henkilöä. Kesäisin Suomessa on toiminut noin 80 jäätelöautoa eri puolilla Suomea ja talvisin noin 50. Kotijäätelö aloitti toiminnan Suomessa vuonna 1993.

Hjem-IS-ryhmä toimii Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Hjem-IS ryhmän jäätelöautoja toimii noin 420 eri puolilla pohjoismaita.

Nestléstä

Nestlé on maailman johtava ravitsemukseen, terveyteen ja hyvinvointiin keskittyvä yritys, jonka maailmanlaajuinen liikevaihto on noin 70 miljardia euroa. Nestlé työllistää yli 328 000 ihmistä 461 tehtaalla ja toimistoissaan ympäri maailman. Suomessa työskentelee noin 450 elintarvikealan ammattilaista tehtaillamme Turussa, Turengissa ja Juuassa sekä pääkonttorillamme Espoossa. Nestléllä on vahva valikoima ruoka- ja juomatuotteita kuten lastenruoat, kahvi, murot, jäätelö, lemmikkituotteet ja makeiset. Nestlé Tanska, Suomi, Norja ja Ruotsi toimivat yhdessä toiminnallisena yksikkönä, Nestlé Nordenina, joka työllistää noin 1 700 ihmistä ja jonka liikevaihto on noin 800 miljoonaa euroa. 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.