Verkkoasiointi houkuttaa työttömiä. Kun ilmoittaa työttömyyden jatkumisesta verkossa, saa tuen nopeammin. Verkossa tehdyistä ilmoituksista 83 % menee maksuun automaattisesti.

Kelan peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea saavat täyttävät neljän viikon välein työttömyysajan ilmoituksen (TT2). Ilmoituksella asiakas kertoo, onko hän neljän viikon jaksolla ollut esimerkiksi työttömänä, koulutuksessa tai työssä. Ilmoituksen perusteella Kela jatkaa työttömyysturvan maksua.

Työttömistä yhä useampi ilmoittaa työttömyyden jatkumisesta verkossa. Verkkoasiointi nopeuttaa maksun saamista, kun tiedot ovat jo valmiiksi sähköisessä muodossa. Verkkoasioinnissa 83 % menee maksuun automaattisesti ja asiakas saa rahat tilille parissa arkipäivässä.

Työttömyysajan ilmoituksen voi tehdä myös perinteisesti paperilomakkeella, jonka asiakas tuo tai postittaa Kelaan. Paperilomakkeen käsittely vaatii kuitenkin verkkoasiointia enemmän työvaiheita Kelassa.

Jos asiakas valitsee verkkoasioinnin sijaan paperisen lomakkeen, hänen kannattaa postittaa se Kelaan. Näin lomake päätyy suoraan oikeaan toimipisteeseen käsittelyä varten. Kela on keskittänyt työttömyysturvamaksut tiettyihin toimistoihin.

Verkkoasiointi kasvanut voimakkaasti

Verkkoasiointi on vuodessa yleistynyt 27 prosentista 36 prosenttiin. Muutos on merkittävä, sillä viime vuonna verkkoasioinnin osuus pysyi lähes koko vuoden samassa.

Korkein verkkoasioinnin prosentti on Oulussa, jossa lähes puolet (46 %) ilmoituksista tehdään verkossa. Pienin osuus on Pohjanmaalla, jossa vajaa kolmannes (27 %) ilmoituksista tehdään verkossa.

Työttömyysajan ilmoituksen (TT2) voi tehdä Kelan asiointipalvelussa osoitteessa www.kela.fi/asiointi. Palvelu ilmoittaa, miltä ajalta seuraava ilmoitus on annettava. Sivulla www.kela.fi/tyottomyys on kuvallinen ohje siitä, miten palvelua käytetään.

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.