Poliisin verkkosivulla toimivassa nettiradiossa Poliisiradiossa on äänen lisäksi nyt myös elävää kuvaa, kun Poliisiradiossa on ryhdytty julkaisemaan myös videoita. Videot ovat Jyväskylän journalistiikan opiskelijoiden käsialaa ja niitä julkaistaan syksyn ja talven aikana noin kerran kuukaudessa. Videot ovat jatkoa opiskelijoiden tekemille radio-ohjelmille, joita Poliisiradiossa on julkaistu kesästä lähtien.

Toimittajaopiskelijat ovat tehneet ohjelmat poliisin näkökulmasta. Videoiden aiheet vaihtelevat poliisiopiskelijan päivästä perjantai-illan tapahtumiin ja terrorismin torjuntaan. Sekä radiojutut että videot on tehty journalistiikan syventävien opintojen poliisiradio- ja tv -kurssilla. Kurssia veti  yliopistonopettaja Panu Uotila.
 
– Verkko on visuaalinen media ja Jyväskylän yliopiston journalistiikan opetuksessa painotetaan myös televisiojournalismia, joten videojuttujen mukaan ottaminen on ollut luonteva jatke poliisiradiolle. Kuvalla voi myös kertoa asioita, joita pelkällä äänellä ei pysty monistakaan syistä ilmaisemaan, yliopistonopettaja Panu Uotila sanoo.

Tänään julkaistu ensimmäinen video käsittelee poliisiopiskelijoiden treenaamista. Seuraavassa videossa pureudutaan perjantai-illan huumaan Keski-Suomessa.

Opiskelijoiden jutut vuorottelevat Poliisiradion omien toimittajien Mari Kaunistolan, Henna Kelloniemen, Arto Tynkkysen ja Markku Paksuniemen juttujen kanssa.

Poliisin puolelta kurssilaisia on opastanut komisario Tuomo KorhonenKeski-Suomen poliisilaitoksesta. Hänen mukaansa tavoitteena on, että yhteistyö Poliisiradion ja Jyväskylän yliopiston kesken jatkuisi tulevaisuudessakin.

3 000 kävijää kuukaudessa Poliisiradion verkkosivulla

Tämän vuoden alussa toimintansa aloittanut nettiradio Poliisiradio on päässyt hyvin vauhtiin ja löytänyt kuulijakuntansa. Poliisiradion nettisivulla osoitteessa www.poliisiradio.fi on viimeisen kuukauden aikana vieraillut noin 3 000 henkilöä.

Uusia ohjelmia ilmestyy kerran viikossa yleensä tiistaisin. Radion palautepostiin on saatu runsaasti juttuideoita, joista useita on jalostunut jo ohjelmiksi. Palaute on tervetullutta edelleen.
Poliisiradion verkkosivulla kuunneltavina ovat myös aikaisemmin julkaistut ohjelmat.

Poliisiradio

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.