Vuoden 2012 TransHelsinki nostaa esiin translain uudistamisen ja lasten oikeudet
TransHelsinki-tapahtumaviikko järjestetään 20.–25.11.2012 eri puolella pääkaupunkia. TransHelsinki on sukupuolivähemmistöjen valtakunnallinen tapahtuma, jossa on transihmisille ja heidän lähipiirilleen suunnattua ohjelmaa sekä kaikille avoimia seminaareja. Viikon tavoitteena on antaa ääni luovuudelle, tiedolle ja kokemuksille, joita sukupuoleltaan moninaisten keskuudessa on.
Tapahtumaviikko pitää sisällään muun muassa keskustelutilaisuuksia, poliittisia puheenvuoroja sekä elokuva- ja kahvi-iltoja, joissa juhlitaan sukupuolen moninaisuutta ja verkostoidutaan ympäri Suomea tapahtumaan saapuvien kanssa. TransHelsingin tapahtumat ovat suunnattuja kaikille, joita sukupuolen moninaisuus omassa elämässä koskettaa, eri alojen ammattilaisille sekä niille, jotka haluavat tietää enemmän sukupuolen moninaisuudesta.
TransHelsinki-viikko alkaa tiistaina 20.11., joka on kansainvälinen viharikosten uhreina kuolleiden transihmisten muistopäivä. Tiistaina klo 10.00 alkavassa Näkymättömästä näkyväksi -seminaarissa nostetaan keskusteluun sukupuolivähemmistöihin kuuluvien lasten ja nuorten oikeudet, kokemukset ja kohtelu. Seminaarissa puhuvat muun muassa tasa-arvoministeri Paavo Arhinmäki, kirurgian ja lastenkirurgian erikoislääkäri Mika Venhola sekä Amnestyn kansainvälisestä sihteeristöstä tutkija Marco Perolini.
Keskiviikkona 21.11. hallituspuolueiden edustajat vastaavat Pikkuparlamentissa kysymykseen ”missä translain uudistus viipyy” klo 10.30 alkaen. Paneeliin osallistuvat kansanedustajat Johanna Ojala-Niemelä (sd.), Ritva Elomaa(ps.), Silvia Modig (vas.) ja Oras Tynkkynen (vihr.) sekä järjestöasiamies Armi Murto (r.), eduskuntaryhmän lakimies Seija Turtiainen (kesk.) sekä puoluesihteeri Asmo Maanselkä (kd.). Kokoomuksen edustaja vahvistuu piakkoin. Useat kansalaisjärjestöt, puolueet sekä tasa-arvovaltuutettu ja Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutettu ovat vaatineet lisääntymiskyvyttömyysvaatimuksen poistamista translaista. Lain uudistaminen on luvattu aloittaa tällä hallituskaudella.
TransHelsingin tapahtumia järjestävät Seta ja sen Transtukipiste, Trasek ry, transvestiittijärjestö Dreamwear Club, Muu mikä? -verkosto, Amnestyn Suomen osasto ja eduskunnan ihmisoikeusryhmä. Tapahtumat ovat pääsääntöisesti maksuttomia.
Koko viikon ohjelma: http://transhelsinki.fi

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.