Jyväskylässä ryöstettiin 9.11.2012 hieman ennen klo 21.00 Mäyrämäen Siwa.

Seuraavana päivänä ryöstäjän väitettiin iskeneen Lievestuoreen  Ysitien Grilliin. Molemmilla kerroilla ryöstäjä sai saaliikseen pienehkön summan rahaa sekä savukkeita.

Mäyrämäen Siwan ryöstöä pidetään selvitettynä.  Huumeveloista selvitäkseen jyväskyläläiset 29-vuotias nainen ja hänen 31-vuotias miesystävänsä olivat päätyneet ryöstämään Mäyrämäen Siwan.  Kohde oli valikoitunut syrjäisen sijaintinsa perusteella. Mies kävi yksinään liikkeessä sisällä ja sai leipäveitsellä uhaten saaliikseen pienehkön summan rahaa.  Nainen toimi pakoauton kuljettajana. Ryöstösaalis käytettiin huumevelkoihin, mutta se ei riittänyt.  Sen vuoksi pariskunta päätti anastaa lisää rahaa ja savukkeita naisen työpaikalta ja lavastaa teon ryöstöksi.

Seuraavana päivänä nainen, joka teki satunnaisia vuoroja Lievestuoreella sijaitsevalla Ysitien Grillillä meni itse töihin ja ilmoitti ennakkosuunnitelman mukaisesti miesystävälleen puhelimitse ryöstölle otollisen ajankohdan.  Soiton saatuaan mies meni leipäveitsen kanssa grillille ja näytteli osansa ryöstäjänä naisen näytellessä uhrin osan. Näytelmä tallentui valvontakameralle ja sillä yritettiin hämätä poliisia.  Myyjä latoi rahat miehen kassiin ja ilmoitti ryöstöstä hälytyskeskukseen. Lavastuksen selvittyä asiaa alettiin tutkia varkautena. Anastetuilla rahoilla lyhennettiin jälleen huumevelkoja.

Molemmat rikoksesta epäillyt otettiin kiinni 11.11.12  poliisin omien tutkimusten perusteella.  He ovat myöntäneet osallisuutensa.  Poliisi esittää molempia epäiltyjä vangittavaksi.

Lue myös: Ysitien grilli ryöstettiin Jyväskylässä lauantaina

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.